1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI ÖĞRENCİLER TUTUKLANDI
KIBRISLI ÖĞRENCİLER TUTUKLANDI

KIBRISLI ÖĞRENCİLER TUTUKLANDI

Kıbrıslı öğrenciler tutuklandı

A+A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kuleli Askeri Lisesi'nde öğrenci olarak bulunan KKTC vatandaşı üç öğrenci çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı
 
Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kuleli Askeri Lisesi'nde öğrenci olarak bulunan KKTC vatandaşı üç öğrenci A. G., M. K. ve M. K. C., savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyan dört Kıbrıslı Türk öğrencinin bulunduğu, tutuklananlar dışındaki bir öğrencinin Kıbrıs'ta tatilde olduğu öğrenilmişti.

KIBRIS’a konuşan KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Kıbrıslı Türk öğrencilerin savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını ve Maltepe Çocuk Cezaevi’ne gönderildiğini ifade etti.

Delilleri karartmasınlar diye…

Kıbrıslı öğrencilerle birlikte Kuleli Askeri Lisesi’nde 9., 10., 11. ve 12. sınıflarda okuyan 62 askeri öğrenci de darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturmasında Nöbetçi Hakimliğe sevk edilen öğrencilerin suçlamaları reddettikleri öğrenildi.

Türkiye basınına göre, yaşları 14 ile 17 arasında değişen 62 öğrencinin tutuklama duruşması sırasında ise ilginç bir olay meydana geldi.

Duruşma hakimi mahkeme sırasında önüne konulan bir notla görevden alındığını öğrenirken, kararını açıklamadan salonu terk etti.

Öğrencilerin tutuklanmalarıyla ilgili kararı mahkeme memurlarından biri açıkladı.

Kararda, FETÖ üyeliği ile suçlanan şüpheli ve sanıkların kaçtıkları hatırlatılarak, “Soruşturmaya konu olaylarla ilgili olarak şikayetçi ve mağdurların tam olarak tespit edilerek, henüz şüpheliler hakkındaki şikayet ve beyanların alınamamış olması, delil toplama işlemlerinin halen devam etmesi nedeniyle delilleri karartacakları gibi, soruşturmaya konu eylemleri yeniden gerçekleştirebilecekleri yolunda hakimliğimizde kuvvetli şüphe uyandırmıştır” denildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.