1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI RUMLAR’IN KKTC’DEKİ HARCAMALARI
KIBRISLI RUMLAR’IN KKTC’DEKİ HARCAMALARI

KIBRISLI RUMLAR’IN KKTC’DEKİ HARCAMALARI

Kıbrıslı Rumlar KKTC’deki otel ve kumarhaneleri bu yıl da ziyaret etmeyi sürdürdüler.

A+A-

Kıbrıslı Rumların KKTC’deki otelleri ve kumarhaneleri ziyaret etmeyi bu yıl da sürdürdükleri, 2014’ün ilk altı aylık döneminde Kıbrıslı Rumların KKTC ve Türkiye’de yaptıkları kredi kartı harcamalarının 2 milyon 400 bin Euro’ya ulaştığı bildirildi.

JCC şirketinin verilerine göre, Kıbrıslı Rumların KKTC’deki otellerde konaklamak için 1 milyon 287 bin 500 ve kumarhanelerde yaptıkları harcamalar içinse 588 bin Euro’luk kredi kartı kullanımında bulunduklarını yazdı.

Gazete, bu rakama Kıbrıslı Rumların Türkiye’deki otellerde konaklamalarının da eklenmesi durumunda rakamın 2 milyon 400 bin Euro’ya yükseldiğini belirtirken, Türkiye’ye gidişte kullanılan uçak biletleri ve alınan hizmetler için ise Kıbrıslı Rumların 1 milyon 358 bin 324 Euro daha ödeme yaptıklarını vurguladı.

Kıbrıslı Rumların KKTC ve Türkiye’deki tüm harcamalarının toplamı böylece 3 milyon 700 bin Euro’ya ulaştı.

Kıbrıslı Rumların KKTC’de sağlık, eğitim ve KKTC devletinden hizmet almak için de harcama yaptıklarını, buna göre 20 bin 370 Euro’yu sağlık, 547 Euro’yu eğitim ve 157 Euro’yu da KKTC devletinden hizmet alımına harcadıklarını vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.