1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI SILA, OXFORD BİRİNCİSİ!
KIBRISLI SILA, OXFORD BİRİNCİSİ!

KIBRISLI SILA, OXFORD BİRİNCİSİ!

Ödül Sıla'nın...

A+A-

Oxford Üniversitesi’nin dünyaca ünlü Modern Ortadoğu Araştırmaları master programının 2017 birincisi bir Kıbrıslı Türk oldu. 1988 yılından beri her yıl master (MPhil.) mezunları arasında en başarılı öğrenciye verilen ‘Zander Ödülü’ne bu yıl Sıla Uluçay layık görüldü.

Oxford St. Antony’s College Modern Middle Eastern Studies (Modern Ortadoğu Araştırmaları) master programı, siyaset ve diplomasi alanlarında dünyanın en seçkin akademik kurumları arasında yer alıyor. Buradan mezun çok sayıda öğrencinin, çeşitli ülkelerde üst düzey politik ve diplomatik görevlere yükseldiği biliniyor.

Her yıl mezunlar arasında en başarılı olana verilen ‘Zander Ödülü’, adını St. Antony’s College eski kıdemli üyelerinden, dünyaca ünlü Alman asıllı Britanyalı hukukçu, akademisyen, yazar Dr. Walter Zander’den alıyor.

Lisans eğitimini University College London (UCL) hukuk fakültesinde ve master eğitimini Oxford Üniversitesi’nde tamamlayan Sıla Uluçay, doktorasını yine Oxford Üniversitesi’nde Hukuk Sosyolojisi üzerine yapacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.