1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRK AMCAYA FECİ SALDIRI!
KIBRISLI TÜRK AMCAYA FECİ SALDIRI!

KIBRISLI TÜRK AMCAYA FECİ SALDIRI!

Çok sevdiği Kıbrıs'ına gelecekti ama...

A+A-

82 yaşındaki Kıbrıslı Türk Ahmet Dobran’ın Londra’da uğradığı saldırı sonrası güvenlik kamerası görüntülerinin yayınlanması Scotland Yard’ı harekete geçirdi.

Uzun yıllar Londra’da yaşayan, Parkinson ve kanser hastası olan Ahmet Dobran, geçtiğimiz ayın başında yolda yürürken 3 kişi tarafından saldırıya uğramıştı.

Aldığı darbeler sonucu omurgası üç terinden kırılan ve hastanede solunum cihazına bağlı yaşama tutunmaya çalışan Ahmet Dobran, Doğu Londra’daki Sussex caddesinde uğradığı saldırı sonucu üzerindeki ziynet eşyaları ve parası çalınmıştı.

kibrisliiic.jpg

Londra’daki Kıbrıslı Türk toplumu, olayın ardından büyük şok yaşadı.

Dobran’ın yakın arkadaşlarından, beş yıldır her gün ziyaret ettiği Sea Horse Fish and Chips’in sahibi Kadri Nuri (55), Cyprus Today’e yaptığı açıklamada “İngiltere’ye 1980’lerde taşınan zararsız yaşlı bir beyefendiydi. Biri Kuzey Kıbrıs’ta, 3’ü İngiltere’de yaşayan dört çocuğu bulunuyor. 15 Eylül’de, çok sevdiği KKTC’ye gitme niyeti vardı” dedi.

Lefkoşa’da kuru temizleyici çalıştıran Dobran, ailevi sorunlar nedeniyle İngiltere’ye yerleşmişti. Nuri, Dobran’ın East Ham bölgesinde tanınan ve sevilen biri olduğunu, çarşıda bulunan bir çok dükkanı düzenli olarak ziyaret ettiğini söyledi.

Nuri, “Dünyadaki gelişmeler hakkında konuşmayı çok severdi. Aynı zamanda da çok şakacıydı” dedi.
Saldırıyı araştıran polis dedektifi Sam Bush, 10 yıllık kariyerinde ilk kez bu kadar canice bir olayla karşılaştığını belirterek saldırganların olay yerinden uzaklaşırken gülüştüklerini aktardı.

Saldırı nedeniyle Dobran’ın neredeyse hayatını kaybediyor olduğunu anlatan Bush, Londralılardan şüphelilerin bulunması için yardım istedi.
Dobran’ın ailesi saldırı nedeniyle mahvolduklarını belirterek “Bu saldırı babamızın özgürlüğünü elinden aldı çünkü içeride oturacak biri değildi. Şimdi hayatının geriye kalan kısmını dört duvar arasında geçirecek” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.