1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRK ARTIK YOK!
KIBRISLI TÜRK ARTIK YOK!

KIBRISLI TÜRK ARTIK YOK!

E-PASAPORTLARIN UYRUK HANESİNE “KIBRISLI TÜRK” YERİNE “KKTC” İBARESİ YAZILACAK

A+A-

Bu yıl kullanıma giren e-pasaportların uyruk hanesine “Kıbrıslı Türk” ibaresi yerine “KKTC ibaresi yazılması kararı alındı.

Bakanlar Kurulu’nun 22 Nisan’da aldığı karara göre, bundan böyle pasaportlardaki uyruk bölümüne “KKTC” yazılacak. 2 Ocak 2013’ten bu yana e-pasaport almış vatandaşların talep etmeleri halinde, herhangi bir ücret alınmadan bu bilgi değiştirilecek.

İNGİLTERE’DE REKLAM VE İMAJ ÇALIŞMALARI

KKTC turizmini tanıtmak, geliştirmek ve İngiltere’den gelen turist sayısını artırmak amacıyla Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın onayıyla İngiltere’deki Turizm Ofisi tanıtım, reklam ve imaj çalışmaları yapıyor. Bu amaçla gereken 300 bin Sterlin, bakanlık bütçesinden karşılanıyor.

6 TURİZM TANITIM OFİSİ

Ayrıca Azerbaycan’ın başkenti Bakü, Hollanda’nın başkenti Amsterdam, İran’ın başkenti Tahran, İsveç’in başkenti Stockholm, Belçika’nın başkenti Brüksel ve İtalya’nın başkenti Roma’da turizm tanıtım ofisleri açılıyor.

Bakanlar Kurulu’nun konuyla ilgili kararında, Finlandiya, İsveç ve Belçika’da bu yıl ocak-mart aylarında düzenlenen bazı fuarlara Bakanlığın katılım başvurularının, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin engellemeleri nedeniyle engellendiği belirtilerek daha etkin rol oynayabilmek için turizm tanıtım ofislerinin açılması gerektiği belirtildi.

İSTANBUL’DA METRODAKİ EKRANLARDA TANITIM FİLMİ

Öte yandan İstanbul metrosundaki 6 istasyondaki 56 dijital ekranda 15 Nisan’dan itibaren 2 ay boyunca KKTC tanıtım filmleri yayımlanıyor. Bu amaçla 19 bin 500 TL+KDV bakanlık bütçesinden karşılandı.

VATANDAŞLIKLAR...

TC uyruklu mahkum Serkan İpek, Suçluları Geri Verilmesi, Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası uyarınca Türkiye’ye iade edildi.

1963 Şarkışla doğumlu Mehmet İşbilen, 1975 İstanbul doğumlu Tayfun Kuyan, 1977 Altınözü doğumlu Mustafa Bayrakçı, 1981 Malazgirt doğumlu Murat Tenekeci sabıka kaydı, güvenlik ve sağlık raporlarının olumlu gelmesi koşuluyla KKTC vatandaşlığına alınırken; 1985 Gaziantep doğumlu Fatma Funda Tüfekçi ise KKTC vatandaşlığından çıkarıldı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.