1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'LI TÜRK BABAYA ŞOK!
KIBRIS'LI TÜRK BABAYA ŞOK!

KIBRIS'LI TÜRK BABAYA ŞOK!

SON ÇAREM AKINCI YOKSA BOMBA KOYUP PATLATACAĞIM

A+A-

Kıbrıs'lı Türk Neşet Ziya 5 yaşındaki oğlu Fatih Sultan Mehmet’in Rum Yönetimi tarafından kiliseye götürülerek vaftiz edilmek suretiyle Hıristiyan yapılmak istendiğini ve bu durumun önlenmesi için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın girişimde bulunmasını istedi.

Limasol’da 15 yıldır yaşamakta olan Kıbrıslı Türk Neşet Ziya birlikte yaşamakta olduğu hayat arkadaşı Özbekistanlı Obibua Habibova’dan doğma oğlu Fatih Sultan Mehmet’in Rum Yönetimi tarafından elinden alınarak kiliseye götürülmek suretiyle vaftiz edilmek istendiğini öne sürdü.

MUSTAFA AKINCI BANA YARDIM ETSİN

Eşi ile kendisinin Türk kökenli olduğunu ve Müslüman olduklarını ileri süren Neşet Ziya KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncıya çağrıda bulunarak, Rum Yönetimi nezdinde, oğlunun kendisine iade edilmesi için girişimde bulunmasını istedi.

OĞLUNUN ADINI FATİH SULTAN MEHMET KOYMA

Neşet Ziya yaptığı açıklamada,  ben bazı problemler nedeniyle 15 yıldır Limasol’da yaşıyorum. Limasol’da Özbekistanlı Türk asıllı Müslüman Obibua Habibova ile birlikte yaşıyoruz. 5 sene önce hayat arkadaşım ile bir oğlumuz oldu. İsmini Fatih Sultan Mehmet Koydum. Rum Yönetimi bana oğlumun adını Fatih Sultan Mehmet koymamamı çünkü Fatih’in Konstantinopolisi zapt ettiğini bu nedenle Rumların bu isme sempati ile bakmadıklarını söyledi. Ancak ben yine de oğlumun ismini Fatih Sultan Mehmet olarak koydum dedi.

RUM YALANA BAŞVURDU

Neşet Ziya açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Ben oğlumun isminin Fatih olmasında ısrar edince onlar isminin önüne Neşet’i de ilave ettiler. Oğlum benim adıma kayıtlı ve doğum belgelerine de babası olduğum yazılıdır. Ancak bir süre önce eşimin akıl hastası olduğunu ileri sürerek çocuğu bizden aldılar. Biz Rum kesiminde birçok doktora giderek eşimin aklının yerinde olduğunu ıspat eden raporlar aldık. Ancak yine de çocuğumuzu bize vermediler.

BİZ MÜSLÜMANIZ AMA ONLAR OĞLUMU HRİSTİYAN YAPACAKMIŞ

Şimdi oğlumu kiliseye götürüp vaftiz edeceklermiş. Ben ve eşim Müslümanız. Türklüğümden asla taviz vermem. Oğlumun adını bu nedenle Fatih Sultan Mehmet koydum. Bazı Türkler Güney’de isimlerini değiştirerek Yanni, Nigoli oluyormuş. Kuzey’e geçince de yine Ali,  Veli ve Hüseyin oluyorlarmış. Ben bu durumu kabul etmeyeceğimi söyledim. Onların Yanni olup sonra yine Ali olmalarının beni bağlamayacağını onlara ifade ettim ama çocuğumu bana göstertmemekle inat ediyorlar.’

SON ÇAREM AKINCI YOKSA BOMBA KOYUP PATLATACAĞIM

Son çarem Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’dır. Mustafa Akıncı’ya çağrıda bulunuyorum. Bizim durumumuzu lütfen Rum liderlere iletsin. Şayet onlarda bana çocuğumu vermez ve Hristiyan yapıp kilisede vaftiz edeceklerse en kıymetli varlıklarım üzerine yemin ederim bomba alıp gideceğim ve en kalabalık yerde patlatacağım diyen Neşet Ziya, çocuğum aldılar bana göstertmiyorlar. Çocuğumu 2-3 saat haftada ancak görebiliyorum. Ben Türklüğüm ile övünürüm. Kazım And Komutan benim akrabamdır. Ve onun ile de gurur duyarım. Şayet Mustafa Akıncı devreye girip çocuğumu vaftiz olmaktan kurtarmaz ve bana iade edilmesini sağlamazsa inanın çok kötü şeyler olacak ifadesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.