1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRK BİR ÇİFTE AİT İKİZLER VAR ANCAK!
KIBRISLI TÜRK BİR ÇİFTE AİT İKİZLER VAR ANCAK!

KIBRISLI TÜRK BİR ÇİFTE AİT İKİZLER VAR ANCAK!

Hem yanlış hem hakaret... Makarios Hastanesi Direktörü açıklamalarda bulundu;

A+A-

Makarios Hastanesi Tıbbi Direktörü Petros Matsas, gazetede yer alan haberin hem yanlış hem de hastanenin sağlık personeline karşı hakaret olduğunu açıkladı.

Kıbrıs Haber Ajansı tarafından söz konusu haber hakkında yorum yapmaya davet edildiğinde, doğrusunu isterseniz diyerek söze başlayan Petros Matsas, evet hastanede Kıbrıslı Türk bir çifte ait ikiz kız bebeğin bulunduğunu ancak haberde belirtildiği gibi 13 Nisan'da değil, dün 14 Mayıs'ta doğduklarını açıkladı.

Bununla birlikte, kızların, gebeliğin 32. haftasında sezaryen ameliyatı ile doğdukları için yeni doğanlann alındığı yoğun bakım ünitesinde bulunduklarını ve solunum cihazı ve diğer cihazlar tarafından desteklendiklerini kaydetti.

"Hiç bir zaman bebeklerin, teminat olarak rehin tutulmalarından ne söz edildi ne de ima edildi" diyen Matsas, böyle bir iddianın ayıp olduğunu vurguladı.

Matsas, ikizlerin babasının taksitle ödeme yapmak istediğini ancak muhasebeden ne olumlu ne de olumsuz cevap verildiğini açıkladı.

Ayırca, ekonomik bir sorun olduğunda, muhasebe bölümünün sorunun halledilmesi için Sağlık Bakanlığına başvurmayı önerdiğini belirtti.

Ebeveynler ile kimin ödeme konusunu konuştuğuna dair bir soru ile ilgili olarak da, Matsas, ödeme konusunu hastaneye yatırma sırasında, muhasebe ofisinde yapıldığını belirterek, söz konusu vakada, depozito olarak 2000 avro yatırıldığını kaydetti.

Matsas, ikizlerin annesinin ise, hastaneye daha önce yatırıldığını, ancak bebeklerin daha dün doğduklarını belirtti.

Ne kadar kalmalarının gerektiği ile ilgili olarak da, bunun sağlıklarının gidişatına bağlı olduğu için kimsenin bilemediğine dikkat çekti.

Artık ücretsiz olarak hastaneye yatırma hakkına sahip olmayan Kıbrıslı Türklere yönelik politikanın ne olduğuna dair bir soruya da cevap veren Makarios Hastanesi Direktörü, Kıbrıslı Türkler için politikanın ve ücretsiz hastaneye yatırma hakkı olmayan diğer ülkelerin vatandaşları için uygulanan politika ile aynı olduğunu açıkladı.

Petros Matsas, "Peşinat verip sonradan tüm miktarını ödüyorlar. Birçok kişi, bizim haberimiz olmadan gece saatlerinde hastaneyi terk ediyorlar, biz de sonra onları bulmaya çalışıyoruz. Ancak asla, ama asla, bir borcun ödenmesi için herhangi bir çocuğu rehin durumda tutmadık. Böyle bir iddia bize karşı yapılan en büyük hakarettir" dedi. Matsas bebeklerin sağlık durumlarının el vermesi durumunda hastaneden taburcu olabileceklerini söyledi. Ancak birçok kez benzer durumlarda, bazılarının ödemeden kalkıp gittikleri için bunun kamunun zararına olduğuna dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.