1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRK LETİFE ÇAVUŞOĞLU YARDIM ELİ BEKLİYOR
KIBRISLI TÜRK LETİFE ÇAVUŞOĞLU YARDIM ELİ BEKLİYOR

KIBRISLI TÜRK LETİFE ÇAVUŞOĞLU YARDIM ELİ BEKLİYOR

KKTC'de an bağı olan akrabalarını arıyor

A+A-

50 yıldır İngiltere’de yaşayan ve ‘kan kanserine’ yakalanan Kıbrıslı Türk Letife Çavuşoğlu için uygun ilik bulunabilmesi için Kıbrıs’ta yaşayan akrabalarının kan örneği vermesi çağrısı yapıldı.

Kıbrıslı Türk Sevim ile Hüseyin Tünel’in kızı olan Letife Çavuşoğlu’nun, iki buçuk aydır İngiltere’de kan kanseri tedavisi gördüğü ve acilen ilik nakli olması gerektiği belirtildi.

Yıllardır İngiltere’de yaşayan ve kızına uygun iliği bulmak için Kıbrıs’a gelip, akrabalarına ulaşmaya çalışan baba Hüseyin Tünel, tüm akraba, eş ve dostlarının Kemal Saraçoğlu Lösemililer Vakfı’na başvurmaları çağrısında bulundu.

Akrabalarına seslenen Hüseyin Tünel, “Yıllardır İngiltere’de yaşıyoruz. İki çocuk annesi kızım Letife Çavuşoğlu için acil olarak uygun iliğin bulunması gerekiyor. Tüm akrabalarımızın, bu çağrımızı duyup, Kemal Saraçoğlu Lösemililer Vakfı’na gidip kan örneği vermesini istiyoruz” dedi.

“Kan kanseri olduğunu ekim ayında öğrendik”

Baba Hüseyin Tünel, kızı Letife Çavuşoğlu’nun İngiltere’de doğduğunu ve hep orada yaşadığını söyleyerek, iki buçuk ay önce kan kanseri olduğunu öğrendiklerini anlattı.

Tünel, “Kızım iki buçuk aydır Royal Free Hospital’de tedavi oluyor. İngiltere’de de kemik iliği doku bankası uygun iliği arıyor ancak kan bağı olan akrabalarımızla iliğin uyuşma ihtimali çok yüksek. Bu nedenle Kıbrıs’ta yaşayan tüm akrabalarımızın bize ulaşmasını ve kan vermesini istiyoruz” dedi.

Hüseyin Tünel, kan vermek isteyen kişilerin, Kemal Saraçoğlu Lösemililer Vakfı personeli Serap Özeralp’e: 0533 825 00 48, Hüseyin Tünel’e: 0533 829 96 80, yeğeni Gülden Borataş’a: 0542 87496 77 ve İngiltere’deki akrabalarına: 00 4479 68 03 0079 numaralı telefonlardan ulaşabileceklerini duyurdu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.