1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRK-RUM SİYASİ PARTİLER
KIBRISLI TÜRK-RUM SİYASİ PARTİLER

KIBRISLI TÜRK-RUM SİYASİ PARTİLER

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum partilerin Ledra Palace’daki rutin toplantısı Rum basınında da yer alırken, özellikle Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ilk kez toplantıya katıldığına dikkat çekildi.

A+A-

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum partilerin Ledra Palace’daki rutin toplantısı Rum basınında da yer alırken, özellikle Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ilk kez toplantıya katıldığına dikkat çekildi.

Haravgi gazetesi “İki Toplumlu Diyalogda UBP İçin Premier... Kıbrıslı Türk Sağ Parti İlk Kez Ledra Palace’da Toplantıda... AB İlkelerine Saygıyla Çözüm... Omiru’nun Görüşmeye İlişkin Memnuniyeti... Tornaridis Protokolü Kırmakta Israr Ediyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, UBP’nin, 24 yılın ardından ilk kez Kıbrıslı Türk partilerin Ledra Palace’daki görüşmesine katıldığını yazdı.

UBP’nin “premier”inden dolayı ortak açıklamada herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydeden gazete, öte yandan Kıbrıs Türk partisini temsil eden Hamza Ersan Saner’in katıldığı ilk toplantıda kendi tezlerini öze sürmek yerine diğerlerini dinlemeyi tercih ettiğini savundu.

Habere göre EDEK’in ev sahipliğini yaptığı dünkü toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, iki toplumlu diyaloğun başlamasının 24 yıl arından ilk defa toplantıya katılan UBP’ye hoş geldin mesajı verildi.

Gazete ortak açıklamada, Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı çözümünün, AB ilke ve değerlerini sağlaması ve bunlara saygı duyması gerektiğine değinildiğini de aktarıldı.

EDEK Başkanı Yannakis Omiru, da toplantının ardından yaptığı açıklamada, ortak açıklamanın oy birliğiyle onaylanmasına ilişkin memnuniyetini dile getirdi.

Gazete öte yandan toplantıda DİSİ’yi temsil eden Milletvekili Nikos Tornaridis’in Ledra Palace’daki görüşmelerin gizlilik protokolünü bir kez daha kırdığını ve müdahalelerini kamuoyuyla paylaştığını yazdı.

Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla verdi:

Politis: “Avrupai Çözüm İstiyorlar... UBP İlk Kez  Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Partiler Toplantısında”

Fileleftheros: “AB İlke ve Değerlerini Sağlayacak Çözüm... Ledra Palace’daki Toplantıda Kıbrıslı Türk ve Rum Partilerin Ortak Tezi... İlk Kez UBP’nin Katılımı”

Simerini: “Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Partiler Ortak Açıklaması”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.