1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KIBRIS'LI TÜRK SPORCULARA AMBARGO!
KIBRIS'LI TÜRK SPORCULARA AMBARGO!

KIBRIS'LI TÜRK SPORCULARA AMBARGO!

KIBRIS'LI TÜRK SPORCULARA AMBARGO!

A+A-

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Avrupa Oyunları, 68 bin seyirci kapasiteli Bakü Ulusal Stadyumu'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Ülke tarihinin en büyük organizasyonu olan 1. Avrupa Oyunları'nda 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu, 20 branşta yarışacak. Bu ülkeler arasında Türkiye ve Güney Kıbrıs yer alırken, Kıbrıslı Türk sporcular bu oyunları uzaktan izleyecek

TÜRK SPORCULARDAN 2 ALTIN 1 GÜMÜŞ VE 1 BRONZ MADALYA

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) mücadele eden milli karateciler Serap Özçelik ve Burak Uygur altın madalyaya uzandı.

copyright_aabadoluajansi_2015_20150614063610.jpg

LİDERLER BAKÜ'DE BULUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Çek Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Başkanı Jan Hamachek, Monaco Prensi II. Albert'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 devlet başkanı ve liderle, yaklaşık 40 üst düzey devlet yöneticisi seremoniye onur konuğu olarak katıldı. Törende Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil etti.

1015978131.jpg

OYUNLAR 17 GÜN SÜRECEK

Dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi önemli bir sınav verecek. Bazı branşlarda birincilik elde edenler olimpiyatlara doğrudan katılım hakkı, bazı branşlarda ise kota puanı toplayacak.

Bakü'de 5'i yeni, 7'si yenilenen, 6'sı da geçici inşa edilen 18 tesiste yapılacak oyunlar süresince 800'ü yabancı, 700'ü yerli yaklaşık bin 500 gazeteci görev yapacak.

Senkronize yüzme, yüzme, atlama, artistik cimnastik, atıcılık, bisiklet, basketbol 3x3, plaj futbolu, plaj voleybolu, triatlon, sutopu, okçuluk, badminton, masa tenisi, voleybol, boks, eskrim, karate, tekvando, judo, güreş, sambo, kano sprint ve atletizm gibi müsabakaların yapılacağı Avrupa Oyunları 17 gün sürecek ve 28 Haziran'da yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.