1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRK ÜRETİCİLER İKİNCİ KEZ IRAK ERBİL’DE
KIBRISLI TÜRK ÜRETİCİLER İKİNCİ KEZ IRAK ERBİL’DE

KIBRISLI TÜRK ÜRETİCİLER İKİNCİ KEZ IRAK ERBİL’DE

Ortadoğu'nun en önemli gıda fuarlarından olan Uluslararası Erbil Tarım ve Gıda Fuarı’na

A+A-

10 FİRMANIN, 30 KİŞİNİN KATILDIĞI IRAK ERBİL’DEKİ TARIM VE GIDA FUARI’NDA KIBRIS TÜRK ÜRÜNLERİ SERGİLENİYOR VE TİCARET İMKANLARI ARANIYOR

Ortadoğu'nun en önemli gıda fuarlarından olan Uluslararası Erbil Tarım ve Gıda Fuarı’na (Iraq Agrofood Expo 2013 Erbil) Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) şemsiye standı ve “North Cyprus” markasıyla Kuzey Kıbrıslı üreticiler de katıldı.

Bölgenin hızla gelişen ve dış alım yapan kenti Erbil’de 18-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuarın açılışı geçtiğimiz gün yapıldı.

Sanayi Odası Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin’in verdiği bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs’ı temsilen 30 kişilik katılımcıyla yer alınan fuarda, kahve, narenciye, pekmez, kuru yemiş, temizlik kağıtları, süt ürünleri, tavuk, yumurta ve patates sergilenerek ticaret imkanlar aranıyor.

KTSO Fuarlar Koordinatörü Feriha Bıyıkoğlu, ilk kez geçtiğimiz yıl 7 firma ile katıldıkları fuara bu yıl 10 firmanın katıldığını söyledi.

Fuarda yer alan firmalar Akgöl Süt Ürünleri, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Atensa Kağıt Sanayi, Con Trading Ltd., Buluç Süt Ürünleri (Kırmızıgil Ltd.), Ergün Oza Ltd., Gircon Ltd.Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçıları Birliği ve Pergamos Agri Trade olarak açıklandı.

Fuarın açılışını, Bölgesel Kürt Yönetimi Tarım ve Gıda Bakanı Sirwan Baban ile Türkiye Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi yaptı.Açılışın ardından Tarım ve Gıda Bakanı Sirwan Baban, KKTC standına kısa bir ziyarette bulundu.

Fuarda, tarım ve gıda sektöründe çalışan toplam 320 yerli ve yabancı firma ve 27 farklı ülke ürünlerini sergiliyor.

Sadece tarım ve gıda malzemeleri ile sınırlı kalmayan Uluslararası Erbil Tarım ve Gıda Fuarı'nda paketlemenin yanı sıra, Bölgesel Kürt Yönetimi bakanlıkları da stant açtı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.