1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRK VE RUM İŞADAMLARI BİR DİZİ ORTAK ETKİNLİK DÜZENLEYECEK
KIBRISLI TÜRK VE RUM İŞADAMLARI BİR DİZİ ORTAK ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

KIBRISLI TÜRK VE RUM İŞADAMLARI BİR DİZİ ORTAK ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

Kıbrıslı Türk ve Rum işadamları bir dizi ortak etkinlik düzenleyecek;

A+A-

Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk İşadamları, 30 Temmuz Akşamı ortak etkinlik düzenleyecek. 31 Temmuz’da ise Kıbrıslı, Türkiyeli, Yunan ve Avrupa Ueapme’dan işadamları saat 14.30’da bir panel ve kokteylde bir araya gelecek. Panel BRT’den naklen yayınlanacak.

 

 

İŞAD, Kıbrıs sorununun çözümünde bugüne kadar ortaya koyduğu pro-aktif çabalarına bir yenisini daha etkiliyor. İŞAD’ın ve Türkiye’den TUSİAD’ın beraber üyesi oldukları,  Türkiye’nin en büyük İş Dünyası Konfederasyonu TURKONFED ile 31 Temmuzda ilaveten ise  Güney Kıbrıs’ta İŞAD partneri  olan OEB ile birlikte ise  30 Temmuz tarihlerinde  bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.

İŞAD ve OEB İş dünyasıyla ilgili çalışmalarının neticesi olarak her hangi bir uluslararası aktörün aracılığı ve desteği olmaksızın salt Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum iş dünyası temsilcilerinin gönüllü katılımları ve ihtiyacına istinaden 30 Temmuz akşamı MERİT LEFKOŞA’da ortaklaşa bir toplantı ve yemek organize ediyor.

Bu gecede İŞAD ve OEB, Kıbrıslı Rum ve Türk iş insanlarının birlikte işbirliği yapacakları CYPRUS BUSINESS FORM’un deklarasyonu yapılacak. Geceye Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami ve Rum müzakereci Mavroyannis’in de katılması bekleniyor. İlaveten bu yemeğe konuk Türkonfed heyeti Yunan temsilciler ve UEAPME davet edilmişlerdir.

31 TEMMUZ saat 14.30’da ise TURKONFED’in ev sahipliğinde Lefkoşa Merit’te “KIBRIS’ta ÇÖZÜM ve EKONOMİ” başlıklı panel yapılacak ve bu panele de Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk ve Türkiye iş insanları ve medyaları katılacak. Cumhurbaşkanı AKINCI’nın Açılış konuşmasını yapacağı panelde, İŞAD Başkanı METİN ŞADİ ve TURKONFED Başkanı TARKAN KADAOĞLU ön takdimleri yapacak.

Daha sonra panelistler ise Güney Kıbrıs’tan OEB başkanı Christos Michaelides, TÜSİAD Brüksel temsilcisi BAHADIR KALEAĞASI, Dünya Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hakan Güldağ ve İŞAD adına  NECDET ERGÜN olacaklardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.