1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRKLER “GERİ ADIM ATTI” İDDİASI
KIBRISLI TÜRKLER “GERİ ADIM ATTI” İDDİASI

KIBRISLI TÜRKLER “GERİ ADIM ATTI” İDDİASI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF), Rum Futbol Federasyonu’yla (KOP) Zürih’te imzaladığı taslak metinden “geri adım attığı” iddia edildi.

A+A-

ANASTASİADİS ANLAŞMAYI MEMNUNLUKLA KARŞILADI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF), Rum Futbol Federasyonu’yla (KOP) Zürih’te imzaladığı taslak metinden “geri adım attığı” iddia edildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, KTFF ile KOP arasında Zürih’te, iki ülke futbolunun birleşmesi yönünde bir taslak metin imzalanmasının ardından Kıbrıs Türk tarafının anlaşmadan geri adım attığı iddialarını gündeme getirdiler ve KTTF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs Türk basınında yer alan açıklamalarını yansıttılar.

Fileleftheros gazetesi haberini: “Kıbrıs Futbolunda ‘Geçici Düzenleme’ Olarak Dün Zürih’te İmzalanan Anlaşmaya Dair İlk Gülücüklerin Ardından Kıbrıslı Türkler Döndü – Takla – İşgal Bölgelerinin Futbol Federasyonunun Başkanı Hasan Sertoğlu Anlaşmayı Kabul Etmediğini Açıkladı – Geçici Düzenleme Havaya Uçtu” başlıklarıyla geniş şekilde yansıttı.

Gazete, anlaşmanın imzalanması ve Sertoğlu’nun açıklamalarına yer verdiği haberinde, Sertoğlu’nun anlaşmanın imzalanmasından birkaç saat sonra yaptığı açıklamalara bakıldığında, anlaşmanın “havaya uçmasının an meselesi olduğu” yorumunda da bulundu.

ANASTASİADİS’TEN DESTEK

Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, KTTF ile KOP arasında, UEFA ve FIFA’nın çabalarıyla imzalanan “Kıbrıs futbolunda geçici düzenleme yapılmasını öngören anlaşmayı memnunlukla karşıladığını” açıkladı.

Habere göre Rum Başkanlık Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada Anastasiadis’in, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun, Kıbrıs’taki futbolun kontrolünden ve düzenlenmesinden sorumlu yasal makam olan KOP’a entegrasyonunu öngören anlaşmanın imzalanmasını olumlu ve umut verici bir gelişme” olarak nitelendirdi.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Simerini: “Yeni Statü Mü Yoksa Statüko Mu? – KOP ve Kıbrıs Türk Futbol Makamları Arasında El Sıkışmalar ve Gururla Atılan İmzalardan Birkaç Saat Sonra Karşı Taraf Kaçıyor Gibi”.

Politis: “Zürih’te Top Oynadılar – Kıbrıslı Türkler Kıbrıs’ta Tutum Değiştirdi – Birleşme Yönünde İlk Adım”.

Alithia: “Kıbrıslı Türkler Birleşme Çabalarını Ateşe Verdi”.

Haravgi: “Yeniden Birleşme Adına Gol – Sertoğlu Ofsaytta Mı?”.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.