1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRKLER KOSOVA'DA
KIBRISLI TÜRKLER KOSOVA'DA

KIBRISLI TÜRKLER KOSOVA'DA

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nden (KTKD) yapılan açıklamaya göre,

A+A-

Kıbrıs Türk karikatürcülerinin eserleri Kosova’daki “12’inci Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali”nde sergileniyor.

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nden (KTKD) yapılan açıklamaya göre, “Prizen Kültür Evi”nde yer alan “Kıbrıs Türk Karikatür Sanatçıları Karma Sergisi” dün Kosova Demokratik Türk Partisi [KDTP] Milletvekili Enis Kervan tarafından açıldı.

Kıbrıs Türk Karikatür Sanatçıları Karma Sergisi”nde Alper Susuzlu, Arif A. Albayrak, Bertan Soyer, Cemal Tunceri, Cengiz Beysoydan, Devran Öztunç, Dolgun Dalgıçoğlu, Elif Atamaz, Ezcan Özsoy, Hüseyin Çakmak, M. Serhan Gazioğlu, Mehmet Ulubatlı, Musa Kayra, Mustafa C. Azizoğlu, Mustafa Tozakı, Serkan Sürek, Sevcan Çerkez ve Zafer Tutkulu’nun toplam 54 eserleri sergileniyor.

Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Enis Kervan, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Kosova ile Kıbrıs arasında son dönemlerde ilişkilerin giderek arttığına işarete ederek, sözkonsu ilişkilerin pekiştirilmesinde kültür ve sanatın önemli rol oynadığına vurgu yaptı.

KTKD Başkanı Musa Kayra ise karma sergiye katılan Kıbrıslı Türk karikatür sanatçılarının eserlerinde savaş karşıtı, barış yanlısı ve çevre sorunlarına yer verdiğini söyledi.

Festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kayra, Cumhuriyet Meclisi Kültür Komitesi, Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Sanatla Uyanmak Festival Komitesi ile Kosova Çizgi Roman Sanatçıları Derneği’ne katkıları için teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.