1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRKLERE DESTEK 32,96 MİLYON EURO!
KIBRISLI TÜRKLERE DESTEK 32,96 MİLYON EURO!

KIBRISLI TÜRKLERE DESTEK 32,96 MİLYON EURO!

Yasa onaylandı!

A+A-

 

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumu için 32.96 milyon Euro tutarındaki yeni yıllık mali destek programını onayladı.

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ödeneğin adadaki ekonomik bütünleşmeyi ve iki toplum arasındaki ilişkileri geliştirme odaklı başarılı programın devam etmesini sağlayacağı bildirildi.

Ödeneğin genel amacının Kıbrıs’ta uzlaşmaya olanak sağlamak olduğu vurgulandı.

Bölgesel Politikadan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Corina Cretu “Yenilenen fonlar, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs’ta uzlaşmaya dair kararlılığının devamlılığını işaret eder. Aynı zamanda, uzlaşmanın, sadece Kıbrıs Türk toplumunu AB ye yakınlaştırarak ve adanın ekonomik bütünleşmesini teşvik ederek sağlanabileceği yönündeki görüşümüzün net ifadesidir” dedi.

Açıklamada, fonların kullanımında, atık maddelerin toplanması ve katı atık yönetimi dahil olmak üzere, çevreye; kapsamlı bir çözüm göz önünde bulundurularak topluluk müktesebatı için Kıbrıslı Türklerin hazırlanmasına, sivil toplum aktörleri ve yerel topluluklara doğrudan yardım sağlanmasına önem verileceği bildirildi. Kayıp Şahıslar Komitesi ve iki toplumlu Kültürel Miras Komitesi’ne destek sağlanarak uzlaşmaya ve güven artırıcı çabalara da ayrıca devam edileceği kaydedildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.