1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRKLER’İN HAK ETTİĞİ YERE TAŞINMASI...
KIBRISLI TÜRKLER’İN HAK ETTİĞİ YERE TAŞINMASI...

KIBRISLI TÜRKLER’İN HAK ETTİĞİ YERE TAŞINMASI...

KIBRISLI TÜRKLER’İN HAK ETTİĞİ YERE TAŞINMASI...

A+A-

“KIBRISLI TÜRKLER’İN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN ESAS NEDENİ ULUSLARARASI HUKUKUN DIŞINDA OLMAK, YANİ TANINMAMIŞ OLMAK”

YORGANCIOĞLU TÜRKİYE-KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İŞBİRLİĞİ CEMİYETİ VE YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ÜYELERİNDEN OLUŞAN BİR HEYETİ KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıslı Türkler’in hak ettiği yere taşınması, uluslar arası hukukun  bir parçası olması gerektiğini, bugün Kıbrıslı Türkler’in önündeki engellerin esas nedeninin uluslar arası hukukun dışında olmak, yani tanınmamış olmak olduğunu ifade etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Rüşat Aydoğan başkanlığındaki “Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti” ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden oluşan bir heyeti kabul etti.

Saat 17:00’deki kabulde konuşan Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Başkanı  Rüşat Aydoğan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü törenlerine katılmak üzere adada bulunduklarını kaydetti ve bu vesileyle devlet büyüklerini de ziyaret etmek  istediklerini ifade etti.

Milletler arası alanda KKTC’nin haklarını, hukukunu, uğradığı adaletsizlikleri iyi niyetli bir şekilde savunduğu için Başbakan Yorgancıoğlu’na teşekkür eden Aydoğan, “Devletimize sahip çıktığınız için şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Yorgancıoğlu’nun mili bir dava adamı olduğunu bildiklerini dile getiren Aydoğan, ülkeye yürekten sahip çıktığını, vatansever olduğunu, bayrağı, vatanı çok sevdiğini gayet iyi bildiklerini ifade etti. Aydoğan “Allah yolunuzu açık kılsın” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, “Sizlerin bize bu kadar güven duymanız bizi daha da güçlü kılıyor” dedi.

Yorgancıoğlu, görevlerinin Kıbrıs Türk halkının yaşam koşullarını daha ileriye taşımak, ada üzerindeki haklarını savunmak, yürütülen görüşmeler sürecinde de siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu bir federal yapının oluşmasına  kaktı koymak olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk halkının yıllarca verdiği mücadele sonucunda ada üzerindeki eşitliğini ve ada üzerinde ortak egemen olma özelliğini korumasının  önemli olduğunu belirten Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin de bu federal çözümle ilgili ortaya koyduğu katkıları takdirle karşıladıklarını söyledi. Yorgancıoğlu, bu çabaları Türkiye ile birlikte yürüttüklerini de belirtti.

Eninde sonunda çözüm hedefine ulaşacaklarına yönelik inancını dile getiren Yorgancıoğlu, Kıbrıslı Türkler’in hak ettiği yere taşınması, uluslar arası hukukun  bir parçası olması gerektiğini, bugün önümüzde olan engellerin esas nedeninin uluslar arası hukukun dışında olmak, yani tanınmamış olmak olduğunu ifade etti.

Kurulacak federal devletin ortak gücü olacaklarını, egemenliklerini orada da koruyacaklarını ifade eden Yorgancıoğlu, uluslar arası hukukun bir parçası olma nedeniyle bugün yaşadıkları ambargolardan da kurtulmuş olacaklarını vurguladı

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.