1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRKLERİN KALKINMASI İÇİN, 337 MİLYON EURO
KIBRISLI TÜRKLERİN KALKINMASI İÇİN, 337 MİLYON EURO

KIBRISLI TÜRKLERİN KALKINMASI İÇİN, 337 MİLYON EURO

Kıbrıslı Türklerin ekonomik kalkınması için, 2006-2013 yılları arasında 337 milyon Euro

A+A-

Avrupa Birliği’nin (AB), adadaki iki toplumun “yeniden birleşmesine” yönelik yardım programı ile Kıbrıslı Türklerin ekonomik kalkınması için, 2006-2013 yılları arasında 337 milyon Euro harcadığı bildirildi.

Alithia gazetesi, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan, KKTC’de malı olan Rum göçmenlerin Avrupa programları kapsamında desteklenmesiyle ilgili bilgilendirme toplantısında, Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’taki temsilcisi Yorgos Markopuliotis’in, yardım programıyla ilgili bilgiler verdiğini yazdı.

Habere göre Markopuliotis, yardım programının, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasını sağlayarak, yeniden birleşmeyi kolaylaştırmayı hedeflediğini söyledi.

Markopuliotis, yardım programının içeriğinde; altyapı çalışmaları, sosyal ve ekonomik kalkınma, bir arada yaşama, Güven Yaratıcı Önlemler ve sivil toplum örgütlerinin, Kıbrıslı Türklerin AB’ye daha yakın olması ve AB normlarını hayata geçirmesi için desteklenmesinin bulunduğunu kaydetti.

Habere göre Markopuliotis, Avrupa Komisyonu’nun liderlerin 11 Şubat’ta yaptıkları ortak açıklamayı selamladığını da kaydederek, müzakerelerde rol almaya hazır olduğunu ifade etti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.