1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI ÜNLÜ MÜZİSYEN HAKKINDA SKANDAL İDDİA!
KIBRISLI ÜNLÜ MÜZİSYEN HAKKINDA SKANDAL İDDİA!

KIBRISLI ÜNLÜ MÜZİSYEN HAKKINDA SKANDAL İDDİA!

Skandal iddia!

A+A-

 

2006 yılından beri yurtdışında yaşayan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan’ın oğlu Sanatçı Müzisyen Okan Ersan’ın, öğretmenlik yapmadan her ay devletten öğretmen maaşı aldığı savunuluyor.

Evrensel Gazete'de Rana Sarro'nun haberine göre Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan’ın oğlu Sanatçı Müzisyen Okan Ersan’ın, öğretmenlik yapmadan, yurtdışında yaşayarak Maliye Bakanlığı’ndan her ay öğretmenlik maaşı aldığı savunuluyor.

KTÖS bu konuda, Sayıştaylık, Savcılık, Kamu Hizmetleri Komisyonluğu ve Eğitim Bakanlığı’na yazı gönderdi. Sayıştaylık ile Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili KTÖS’ün yazdığı yazıya halen yanıt vermezken, Savcılık ile KHK’nun da konu ile ilgili KTÖS’e verdiği yanıtta ‘Size ne?’ şeklinde bir tavır ortaya koyduğu belirtildi.

ELCİL: “2006’DAN BERİ YURTDIŞINDA”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Okan Ersan’ın, Girne Anafartalar Lisesi’nde müzik öğretmeni kadrosunda olduğunu, 2006’dan beri yurtdışında yaşadığı ve her ay devletten öğretmenlik maaşı aldığını söyledi. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili şunları söyledi:

“1996 yılında öğretmenliğe başlayan bu şahıs ile ilgili Sayıştaylığa, Savcılığa, Eğitim Bakanlığı ile Kamu Hizmeti Komisyonluğu’na yazı yazdım. Eğitim Bakanlığı ile Sayıştaylık’tan hiçbir yanıt gelmedi.”

“SAVCILIK ‘SANA NE’ DEDİ”

“Savcılık, yazımıza karşılık gönderdiği yanıtta, ‘sana ne’, ‘sizi ilgilendirmez, siz karışmayın’ anlamında bize bir yazı gönderdi. Kamu Hizmeti Komisyonluğu’nun gönderdiği yazıda da halen daha öğretmen olarak görüldüğü ortadadır. 2006 yılında Cumhurbaşkanlığı’ndan izin aldığı belirtiliyor.”

“HER AY 5 BİN TL CİVARI MAAŞ”

“Ama bu izin de bitti. Bu izin 2 yılı geçemez. Hangi yasa altında yurtdışına gittiği belli değil. Ben araştırdım. Sanatçı olabilir ama öğretmendir. Her öğretmen olan sanatçıya ‘sen otur da biz sana maaş veririz mi?’ deniyor. Öyle bir yasa yok ama yıllardan beri her ay 5 bin TL civarı maaş alıyor.”

GÖKÇEBEL: “ÖĞRETMEN MAAŞI ÇEKİYOR AMA ORTADA YOK”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel de, “şuanda Okan Ersan, Anafartalar Lisesi’nin kadrolu öğretmenidir. Öğretmen kadrosunda görülüyor. Öğretmen maaşı çekiyor ama öğretmen olarak ortada yok” dedi. Tahir Gökçebel konuyla ilgili şöyle konuştu:

“ŞUANDA MÜZİK ÖĞRETMENİ OLARAK GÖRÜLÜYOR”

“Bize göre siyaset, torpil mekanizmasını bir rüşvet olarak kullanmaya devam ediyor. Bizim için herhangi bir şahıs önemli değildir. 14 yıl maaş çeken isimler vardı. Biz göreve geldiğimizde bunları tespit ettik ve bakanlığa verdik. Tümü göreve çağırılmışlardı. Eğer bu konuda herhangi bir devlet görevinde, başka bir yerde böyle bir elemana ihtiyaç duyuluyorsa idi, kadro yaratılırdı ve bu kadroya nakli yapılırdı. Ve bu herkesin bildiği bir şekilde devletin başka bir görevinde görevlendirilirdi. Ama öyle bir şey yok. Şuanda Okan Ersan, Anafartalar Lisesi’nin müzik öğretmeni olarak görülüyor.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.