1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRISLILARIN HAKKI YENİYOR”
“KIBRISLILARIN HAKKI YENİYOR”

“KIBRISLILARIN HAKKI YENİYOR”

O Ses Türkiye yarışmasında yer alan Soyhan Bilgeer’in elenmesini şaşkınlıkla karşıladı

A+A-

Elenmesine kendisi kadar ülkemizdeki sanatçılar da şaşırdı. SMS’le başarılı şarkıcı seçilemeyeceğini savunan yerli sanatçılar, bu sisteme güvenmediklerini ifade etti.

Sanatçılar, Kıbrıslıların hakkının yendiğini öne sürdü.

Ebru Gündeş’in takımında yer alan Bilgeer, Nükhet Duru’nun nostaljik parçası “Ben Yine Sana Vurgunum”u seslendirdi ama gelen SMS’lerin yüzde 41′ini alabildi.

KIBRIS’a konuşan Bilgeer, “Yarışmada SMS’ler geldiğinde şok geçirdim. Demek ki SMS’ler yeterli değildi. Sonuçlar açıklanınca Mert bile şok oldu. Söyleyecek bir şey bulamadım. Bundan sonra müzik hayatıma devam edeceğim. KKTC’yi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum” dedi.

Ülkemizin müzik sanatçıları ne dedi?

İbrahim Özduran: Ben her zaman söyledim ve söylemeye devam edeceğim. SMS yoluyla sanatçı asla tayin edilemez. Bu budur! Feriştahı gelse hak yerini bulamaz.

Selen Selanda: SMS ile sanatçı seçmek ne kadar adil. Artık her yerde her şeyde SMS’ler konuşuyor. Maddi düzenek bunlar. Ancak yollayabilme gücü olanlar yürekten yolluyor. Soyhan'ı tebrik ediyorum. Kıbrıs’ımızın dev müzik adamı ve eğitmeni.

Zeliş: Bence Soyhan yarışmada başarılı bir şekilde yer aldı. Bundan sonra daha iyi yerlere geleceğinden ve ilerde iyi işler yapacağından eminim.

Ecem: Bence Soyhan  çok güzel yarıştı. SMS’lere yenildi. Daha çok gideceği yol var. Soyhan’a bu yolda başarılar diliyorum.

Muhittin Yangın: Bence şarkıyı güzel söyledi. Kıbrıslılar Türkiye’de SMS’lere mağlup oluyorlar ama Soyhan güzel bir ses, gideceği çok yol var.

Cevdet Aktepe: Kıbrıs’ın ender yetiştirdiği ömrünü müziğe adamış tecrübeli ve aşk şarkıları duayeni çok saygı duyduğum ve sevdiğim bir insan. Daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Hakan Arap: O Ses Türkiye’de Kıbrıs’ın hakkı göz göre göre yeniliyor. Biz de buna seyirci kalıyoruz. Zaten seyirci kalmaktan başka ne yapabiliriz ki ama biz Kıbrıslı müzisyenlerin sizlerden tek isteği var.

Yıllardır Türkiye’den gelen sanatçıları akın akın izlemeye gidip alkışlıyorsunuz. Biz Kıbrıslı sanatçıların da buna hakkı olduğunu eminim simdi anlamışsınızdır. Gönlümüzün şampiyonusun Soyhan Bilgeer.

Göksel Gonca: Kimine göre kazanan kimine göre birinci. Bu iş araba yarışı değil. O sahnede duruş ve ses değil, birinci olmak değil önemli olan reklam yapmak. Adını altın harflerle yazdırdın.

Demet Gencelli: Soyhan duruşu, kalitesi karizması ile yarışmanın en güçlü adaylarından biriydi. Yarışma gecesi performansını dinledim. Şarkısı çok kaliteliydi ve yorumu çok iyiydi. Fakat o oylama sistemine pek güvenemiyorum. O yüzden hakkının yendiğini düşünüyorum.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum