1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS’TA BARIŞ DOLU BİR GELECEK”
“KIBRIS’TA BARIŞ DOLU BİR GELECEK”

“KIBRIS’TA BARIŞ DOLU BİR GELECEK”

“KIBRIS’TA BARIŞ EĞİTİMİ” KONULU KONFERANS TAMAMLANDI, SONUÇ BİLDİRGESİ YAYIMLANDI

A+A-

ETUCE’DEN DİYALOG VE GELECEĞE KATKI ÇAĞRISI

Avrupa Eğitim Sendikaları Federasyonu (ETUCE), Kıbrıs’ta bulunan tüm üyelerini, “hassas ve etkili bir diyalog kurmaları yönünde çalışmaya ve gelecek nesillere değerli bir katkı yapmaya” çağırdı.

ETUCE’nin KTÖS, KTOEÖS ve DAÜ-SEN işbirliğiyle Gazimağusa’da geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri düzenlediği “Kıbrıs’ta Barış Eğitimi” konulu konferansın tamamlanmasının ardından sonuç bildirgesi yayımlandı.

“KIBRIS’TA BARIŞ DOLU BİR GELECEK”

Dünyada 173 ülkede 402 üye örgüte sahip Eğitim Enternasyonel’in Avrupa kıtası örgütü ETUCE, üyesi olan Kıbrıslı öğretmen sendikalarını; birlikte dayanışma içerisinde değerlerini ve hedeflerini paylaşarak, Kıbrıs’ta barış dolu bir gelecek inşa etmeleri için teşvik edeceğini kaydetti.

“GÜVEN VE BARIŞ İÇİN EĞİTİM”

ETUCE’den yapılan yazılı açıklamada, konferansın gerçekleşmesinde destek veren üyeleri KTÖS, KTOEÖS ve DAÜ-SEN’e dayanışma belirtilirken, konferansta, insanlar arasındaki güven ve barışın geliştirilmesi için çocukluktan başlatılması gereken eğitimin önemine dikkat çekildi.

Açıklamada, aileler, toplumlar ve okulların gerekli önlemleri alması, çocukların ve gençlerin farkındalıklarını geliştirerek, günlük davranışlarını diğer insanlar için de mümkün olduğunca olumlu ve uzun sürecek bir etki çerçevesinde hassasiyete ve saygıya dayalı bir ilişki şekline dönüştürmelerine yardımcı olmaları gerektiğini belirtildi.

Bunun “barışın” başlangıç noktası olduğuna inanç belirten ETUCE, barış süreçlerinde eğitimin oldukça önemli bir rolü olduğunu, bu nedenle “Okullarda barış eğitimi: Bölünmüş toplumlarda çatışmaların çözümleri ve çatışmaların önlenmesi için duyarlılığın arttırılması ve barışın teşvik edilmesinde öğretmenlerin rolü” başlığı altında toplantı yaptığını kaydetti.

SONUÇ BİLDİRGESİNDEN...

ETUCE sonuç bildirgesinde yer alan bazı maddeler şöyle:

“Kıbrıs’ta barış eğitiminin uluslararası düzeyde bir destek ölçüsü olması ve çatışma bölgelerinde uzlaşmanın sağlanması yönünde strateji geliştirmek ve tartışmak için bir zemin oluşturulmasını teşvik etmek.

ETUCE, Kıbrıs’ta bulunan tüm üyelerini, hassas ve etkili bir diyalog kurmaları yönünde çalışmaya çağırarak, gelecek nesillere değerli bir katkı yapmak.

Farklılıklarına rağmen, tüm ETUCE üyesi Kıbrıslı öğretmen sendikalarını, irlikte dayanışma içerisinde değerlerini ve hedeflerini paylaşarak, Kıbrıs’ta barış dolu bir gelecek inşa etmeleri için teşvik etmek.

Kıbrıs’ta bulunan tüm sendikaları ve üyelerini, sendikalar ve halk arasındaki işbirliği ve diyaloğu teşvik etmek maksadı ile bir masaya çağırmak ve Kıbrıs’ta daha fazla toplantı gerçekleştirmek.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.