1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS’TA BİR İLK!
KIBRIS’TA BİR İLK!

KIBRIS’TA BİR İLK!

Girne'de;

A+A-

 

Kıbrıs Postası'nın haberine göre Turizm merkezimiz Girne’de hayat bulan “Yer altı Çöp Konteyneri” sistemi büyük takdir topladı. Sistemin işleyişi ve amacı ile ilgili konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bu sistemle görüntü, koku ve çevre kirliliğinin azalacağını, hijyen ve estetiğin artacağını söyledi.

Girne Belediyesi meclis kararı kentin merkezi yerlerinde uygulanmaya başlanan “Yer altı Çöp Konteyneri” sisteminin yaygınlaşarak çoğalması hedefleniyor.

Yeraltına yerleştirilen çöp konteyneri ile çöplerin daha hijyen ve uygun koşullarda muhafaza edilmesi amaçlanıyor.

Sistem nasıl işleyecek?

Yer altı çöp konteynerleri sisteminde ayak pedalı ile açılan konteynerin “baca” denilen kapak kısmından çöpler içeriye atılacak, çöp arabasına monte edilen hava basınçlı hortum vasıtasıyla ise yer altı çöp konteyneri hava verilmek suretiyle hidrolik sistem denilen düzenek vasıtasıyla yukarıya çıkarılarak boşaltılacak. Çöp konteynerleri, mekanik olarak çöp arabasına boşaltıldıktan sonra tekrar aşağıya indirilerek yuvalarına gizlenecek.

Kıbrıs’ta ilk

“Yer altı Çöp Konteyneri” sistemi ile ilgili Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bu uygulamanın Kıbrıs’ta bir ilk olduğunun altını çizdi.

Bu sistemin hayata geçtiği yerlerde daha önce, diğer yerlerdeki gibi 770 litrelik yeşil çöp konteynerleri olduğunu belitten Güngördü, yeşil çöp konteynerlerinin çevre kirliliği, kötü koku ve hatta bazen yol ortasına kadar sürüklendiğinden trafikte riske neden olduğunu kaydetti. Hem görsel kirliliğe hem de çevre kirliliğine neden olan yeşil çöp konteynerlerinin Girne’ye yakışmadığını vurgulayan Güngördü, Türkiye’de bazı yerlerde uygulanan Yeraltı çöp konteyneri sistemini inceleyerek, Girne’de merkezi yerlerde bu uygulamayı hayata geçirmeye karar verdiklerini anlattı.

Meclis üyelerinin tümüne teşekkür

Bu sistemin uygulanmasına onay veren Belediye Meclis Üyelerinin tümüne teşekkür eden Güngördü, “Bu sistem sayesinde görüntü, koku ve çevre kirliğinden uzak bir şekilde çöpler hem muhafaza edilecek. Bu sistem hijyen, estetik ve trafik güvenliğinin artması açısından da çok önemli” dedi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.