1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'TA BULUNAN MÜLTECİLER İLTİCA TALEBİNDE BULUNDU
KIBRIS'TA BULUNAN MÜLTECİLER İLTİCA TALEBİNDE BULUNDU

KIBRIS'TA BULUNAN MÜLTECİLER İLTİCA TALEBİNDE BULUNDU

Bin 300 Suriyeli mültecinin;

A+A-

Bin 300 Suriyeli mültecinin Güney Kıbrıs’ta siyasi iltica talebinde bulunduğu haber verildi.

Simerini gazetesi Avrupa Mülteci ve Sürgün Konseyi (ECRE) ve Rum sivil toplum örgütleri “Eşitlik Destek ve Irkçılık Karşıtı Hareketi” (KİSA) ile “Future Worlds Center”in dün, Suriye’deki iç savaştan dolayı ülkelerini terk eden mültecilerin korunmasına yönelik “Europe Act Now” adlı Avrupa çapındaki kampanyanın Güney Kıbrıs’ta başlangıcını ilan ettiklerini yazdı.

Habere göre basın toplantısında konuşan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) yetkililerinden Damtew Dessalegne siyasetçileri, basını, örgütleri, aktivistleri, dini liderleri ve vatandaşları kampanyaya katılmaya çağırdı.

Dessalegne Güney Kıbrıs’a bin 300 siyasi iltica başvurusunda bulunulduğuna işaret ederek Güney Kıbrıs’a sığınan Suriyeli mültecilerin sayısının çok az olduğunu belirtti.

AB ülkelerinin iç savaşın başlamasından bu yana 77 bin siyasi iltica talebi kabul ettiğini ifade eden Dessalegne, yüzde 55’inin İsveç ve Almanya’da bulunduğunu kaydetti.

Suriye’ye komşu ülkeler Lübnan, Türkiye, Ürdün, Irak ve Mısır’ın ise devasa miktarlarda Suriyeli mülteci kabul ettiğine dikkat çekti.

Politis gazetesi ise “Kıbrıs’ta 1.308 Mülteci” başlığıyla verdiği haberinde, Suriye’ye en yakın Avrupa ülkesi olmasına karşın sadece bin 308 Suriyelinin Güney Kıbrıs’ta sığınacak yer aradığına dikkat çekti.

Gazete UNHCR verilerine göre Suriye’de çatışmaların başladığı zamandan 2014 yılına kadar, Güney Kıbrıs’a sığınan Suriyeli mültecilerin, AB ülkelerine sığınanların yüzde 1,7’sini teşkil ettiğini de kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.