1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS’TA ÇÖZÜM SONRASI BEKLENTİLERİN KARŞILANMASI”
“KIBRIS’TA ÇÖZÜM SONRASI BEKLENTİLERİN KARŞILANMASI”

“KIBRIS’TA ÇÖZÜM SONRASI BEKLENTİLERİN KARŞILANMASI”

Meclis toplandı... Yasa tasarılarına ivedilik kararları alındı... Ankara’da yapılacak toplantı..

A+A-

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.20’de toplandı.

Genel Kurul’da bugün milletvekillerinin güncel konuşmalarına yer verilecek.

Toplantıda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuşlar bölümünde, Ankara’da yapılacak “Kıbrıs’ta çözüm sonrası beklentilerin karşılanması” konulu akademik toplantıya, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başkan Yardımcısı UBP Milletvekili Ünal Üstel, DP-UG Milletvekilleri Özdemir Berova ve Menteş Gündüz ile  CTP-BG Milletvekili Armağan Candan’ın katılımına ilişkin Başkanlık Divanı kararı onaylandı.

Daha sonra bazı yasa tasarılarına ivedilik kararları alındı.

Muhasebe ve Meslek  Yasa Tasarısı’nın ivedilik istemi görüşülürken söz alan UBP Milletvekili Ersin Tatar, yasa tasarısıyla  ilgili rahatsızlıklarını dile getirdi. Finans piyasaları, şirketler ve ekonominin kayıt altına alınması açısından önemli bir yasa olmakla beraber, muhasebeciyle denetçiyi ayırmak gerektiğini ve kaliteli, eğitimli insanlara ihtiyaç olduğunu belirten Tatar, yasanın uygulanmasında yaşanabilecek aksaklıklara değindi.

Tatar,ülkede 400’e yakın yetkili muhasip murakıp olduğunu ancak yaklaşık yarısının işini tam anlamıyla yaptığını, dolayısıyla bu alandaki dağınıklığın giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Maliye Bakanı’nın “ülkenin şirket çöplüğü olduğu” yöndeki sözlerini eleştiren Tatar, denetimlerin yasalar çerçevesinde yapılması gerektiğini söyledi. Eleştirileri yanıtlamak üzere söz alan Maliye Bakanı Zeren Mungan, sadece memurlarla vergilerin toplanmasının mümkün olmadığına işaret ederek muhasip murakıpların vergi dairesinin en büyük yardımcıları olduğunu kaydetti.

Muhasip murakıpların kimler olacağının Maliye Bakanlığı’nın yetkisinde olmasını doğru bulmadıkları için bu değişikliğe gidildiğini anlatan Mungan, AB uzmanları ve meslek mensuplarıyla da istişarelerde bulunduklarını anlattı.

Bazı komitelerdeki üye değişiklikleri de bilgiye getirildi. Daha sonra güncel konuşmalara geçildi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.