1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS’TA DİN ÇIKMAZI
KIBRIS’TA DİN ÇIKMAZI

KIBRIS’TA DİN ÇIKMAZI

Yüksek oranda dini ayrımcılığa maruz kaldıkları...

A+A-

 

“SURİYELİLER VE SRİ LANKALILAR DİNİ AYRIMCILIĞA; FİLİPİNLİLER İSE ETKİN KÖKEN TEMELİNDEKİ AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYOR”

Göçmenlerin Güney Kıbrıs’ta kalmalarının inançlarına zarar verdiği ve Güney Kıbrıs’ta kaldıkça inançlarının azaldığı haber verildi.

Bunun, “Kıbrıs Üniversitesinin”, din meselesinin göçmenlerin adadaki sosyal entegrasyonu ile olan bağlantısı konusundaki araştırmasından ortaya çıktığını yazan Fileleftheros gazetesi, araştırmadan, din konusunun örneğin Rusların sosyal entegrasyonuna yardımcı olduğu, Suriyelilerin durumunda ise, sosyal entegrasyonu engellemekte olduğu sonucunun çıktığını haber verdi.

Dindarlık oranı, bir diğer ifadeyle bir kimsenin kendisini ne derece dindar bulduğuyla ilgili sonuçların ise ilgi çekici olduğunu kaydeden gazete, araştırmaya göre, dindarlık derecesinin Rum kesiminde kalış süresi arttıkça, düşüş eğilimi gösterdiği ifade edildi.

Esasen Müslüman ve Budist olan Suriyeliler ile Sri Lankalıların, yüksek oranda dini ayrımcılığa maruz kaldıklarını kaydeden gazete, Filipinlilerin ise, din meselesi değil de, daha çok etnik köken temelinde ayrımcılık var olduğunu düşündüklerini belirtti.

Gazete, Filipinli ve Sri Lankalı göçmen gruplarının, Rum toplumuna en az entegre olmuş gruplar olarak görüldüklerini de ekledi.

Öte yandan haberde, gerek ekonomik, gerekse sosyal ve duygusal olarak daha hassas konumda olan göçmenlerin, daha dindar olma eğiliminde oldukları da ifade edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.