1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'TA ESEN SAVAŞ RÜZGARI!
KIBRIS'TA ESEN SAVAŞ RÜZGARI!

KIBRIS'TA ESEN SAVAŞ RÜZGARI!

Askeri havaalanında son 24 saattir casus uçakları ile diğer savaş uçaklarının gerçekleştirmekte oldukları uçuşlarla büyük bir hareketlilik gözlemlenmekte

A+A-

 

Amerika tarafından hali hazırda Kuzey Irak’taki İslamcı militanlar aleyhinde gerçekleştirilmekte olan hava operasyonları sebebiyle Ağrotur İngiliz Üssünde de, yine Basra Körfezindeki savaşın hazırlık dönemini anımsatan bir ortam hüküm sürmekte olduğu ileri sürüldü.

Ağrotur’daki askeri havaalanında son 24 saattir casus uçakları ile diğer savaş uçaklarının gerçekleştirmekte oldukları uçuşlarla büyük bir hareketlilik gözlemlenmekte olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, dün geç saatlerden itibaren Ağrotur’da İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait “Tornado” tipi bir savaş uçağı filosunun bulunduğunu kaydetti.

İngilizlere dayanarak, “Red Arrows (Kırmızı Oklar)” olarak bilinen time ait olan ve Kıbrıs’a Norfolk’taki hava üssünden gelen Tornadoların, Kuzey Irak’taki İslam devleti cihatçıları aleyhindeki askeri faaliyetlerde yer almalarının söz konusu olmadığını belirten gazete, Tornadoların Üslerin güvenliği için bölgede savunma amaçlı görev yapacaklarını, aynı zamanda aşırı İslamcılar tarafından kovulan Hıristiyan nüfusa yardım sağlamakla ilgili insani operasyonlarda kullanılacaklarını ifade etti.

Ağrotur’da başka savaş ve casus uçaklarının neden olduğu büyük bir hareketlilik yaşanmakta olduğunu da kaydeden gazete, bazı bilgilerde, “C-130 Hercules” nakliye uçaklarının bölgedeki uçuşlarından söz edildiğine dikkati çekti.

Gazete “C-130 Hercules” tipi nakliye uçaklarının geçtiğimiz hafta sonundan bu yana bölgede gidip gelerek, cihatçılardan kurtulmak için binlerce insanın sığındığı Kuzey Irak’taki bölgelere insani yardım atışları yapmakta olduklarını dile getirdi.

İngilizlerin, Ağrotur’daki Üssün cihatçılar karşısındaki operasyonlardaki rolünün yalnızca “destekleyici” olacağını ve askeri havaalanının saldırılar için kullanılmadığını teyit ettiklerini de kaydeden gazete, İngilizlerin, Ağrotur Üssünün, Kuzey Irak’ta mahsur kalanlara insani yardım taşınmasına her türlü yardım ve desteği sağlayacak uçaklara ev sahipliği yapmakta olduğunu söylediklerini ekledi.

Alithia gazetesi ise “Üç Tornado Irak’taki Yardıma Destek İçin Ağrotur’da” başlıklı haberinde, İngiltere Başbakanı David Cameron’un sözcüsü ile Başbakanlığın konuyla ilgili açıklamalarına da yer verdi.

Bununla birlikte, diğer Rum gazeteleri de, şu başlıkları kullandı:

Politis: “Tornado’lar Ağrotur Üzerinden Irak’a… İngilizlerin Cihat Kurbanlarına İnsani Yardımı”, Haravgi: “İngilizler Ağrotur Üzerinden Irak’a”, Simerini: “Tornado’lar Irak İçin Ağrotur’da… Askeri Olmayan Katılım”.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.