1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'TA KİMYASAL MADDE DEPOSU OLACAK!
KIBRIS'TA KİMYASAL MADDE DEPOSU OLACAK!

KIBRIS'TA KİMYASAL MADDE DEPOSU OLACAK!

KIBRIS'TA KİMYASAL MADDE DEPOSU OLACAK!

A+A-

Rum Çevre Dairesi’nin, Medserv Cyprus Ltd şirketinin kimyasal madde deposu inşası ve sıvı çamur üretim tesisi yapması ve işletmesine izin verdiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi; “Çamur ve Kimyasala Yeşil Işık... Onayı Aldılar ve Limanda Çalışmayı Bitiriyorlar... Çevre Dairesi Toksit, Patlayıcı ve Kanserojen Ama Yine de ‘OK’ Diyor” başlık ve spotlarıyla verdiği haberinde, Larnaka Belediyesi’nin bazı çekincelerle onay verdiği görüşlerini Salı günü belirtmesinin ertesi günü Çevre Dairesi’nin çalışmalara onay verdiğini aktardı.

Gazete, Rum-Malta konsorsiyumundan oluşan Medserv Cyprus Ltd’in, ENI şirketinin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 2, 3 ve 9’uncu parsellerdeki sondaj çalışmalarına hizmet vermek üzere anlaşma imzaladığını anımsattı.

Sıvı çamur üretim tesisinin Halliburton Mediterranean Ltd tarafından iskan edileceğini ve yönetileceğini belirten gazete, sondajlarda kullanılacak boruların da alana götürülüp depolanacağını belirtti.

Gazete, kimyasalların depolanmasının ise, sıvı sondaj ürünlerinin üretiminde ve Larnaka Limanı yerleşkelerinde yapılacak “koruma çalışmalarında” ihtiyaç olan kimyasalların tedariki için gerekli olduğunu belirtti.

Habere göre, limanda depolanacak kimyasallar arasında organik ve inorganik asitler, oksitleyici maddeler, potansiyel patlayıcılar, su ile tepkimeye giren kimyasallar, kendiliğinden tepkimeye girebilecek kimyasallar, yanıcı kimyasallar ve kanserojen olduğundan şüphelenilen maddeler bulunuyor.

LARNAKA LİMAN VE MARİNASINA İLGİ ARTIYOR

Öte yandan gazete haberinin bir başka kısmında Larnaka liman ve marinasının geliştirilmesine ilgi duyan yatırımcıların arttığını yazdı.

Turizm limanlarının yönetiminde uzman olan bir kurumla işbirliği yapan İngiliz yatırım fonu, İtalyan bir şirket ve bir Hintli zenginin “esas oyuncular” olduğunu belirten gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşen Mısırlılar ve diğer ilgi duyanların ise aday yatırımcılar olduğunu kaydetti.

KONTEYNERLERDE PATLAYICI MADDE YOK

Öte yandan Alithia gazetesi, Rum Limanlar İdaresi’nin açıklamasına göre, “Hanjin Athens” adlı gemide seyir sırasında çıkan yangında tahrip olan ve Limasol Limanı’na indirilen konteynerin patlayıcı veya tehlikeli maddeler içermediğini aktardı.

Gazete, konteynerlerin içerisinde kıyafet, teknik donanım, oyuncak ve gıda maddeleri bulunduğunu belirtti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.