1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'TA METEOR KORKUSU!
KIBRIS'TA METEOR KORKUSU!

KIBRIS'TA METEOR KORKUSU!

Polise telefonlar yağdı!

A+A-

Güney Kıbrıs Polis, bu sabah 12 - 1 saatleri arasında, Kıbrıs adası üzerinden bir meteor geçtiğine dair telefonlar aldıklarını ifade ederek, yüzlerce kişinin kozmik olay ile ilgili olarak polisi aradığını da belirtti. Polisin meteorun düştüğü muhtemel nokta ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini de bildirilirken, “henüz teyit edilmemesine rağmen, görülen ışığın meteor olduğuna inanmaktayız” ifadeleri kullanıldı.

Cyprus Weekly’nin haberine göre, görgü tanıklarının mavi renkli bir ışığın gökyüzünden süzüldüğünün görüldüğü ifade edilirken, ışığın Trodos, Limasol, Agros, Palechori ve Macheras’tan da görüldüğü aktarıldı.

Polis açıklamasında şunları kaydetti:

“Yerin sallandığına ve çok şiddetli bir patlama yaşandığına dair duyum aldık. Bazıları meteor kalıntılarının yere çarptığına dair bilgisi olduğuna dair ifadeler de aldık”

Cyprus Weekly’e konuşan Kıbrıs Jeoloji Departmanı yetkisi Iordanis Demetriades ise, sismik detektörlerin herhangi bir hareket kaydetmediğini ifade etti.

Açıklamada, “sismik detektörlerimiz denizde ya da karada hareket eden her şeyi kayıt altına alıyor. Çok yüksek bir ihtimalle meteor havada patlayarak yok oldu ve yere temas etmedi” denildi.

Güney’de görev yapan Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı tarafından meteorun kalan parçalarının halen arandığını ifade edilirken, şu ana kadar herhangi bir parçanın bulunmadığı belirtildi.

Öte yandan konuyla ilgili Kıbrıs'ın kuzeyinde konuyla ilgili herhangi bir raporun bulunmadığı ifade edildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.