1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'TA MOTOSİKLET EHLİYETİNDE YENİ DÖNEM!
KIBRIS'TA MOTOSİKLET EHLİYETİNDE YENİ DÖNEM!

KIBRIS'TA MOTOSİKLET EHLİYETİNDE YENİ DÖNEM!

En az 10...

A+A-

“MOTOSİKLET EHLİYETİNDE YENİ DÖNEM... EN AZ 10 DERSLİK SÜRÜŞ EĞİTİMİ ALINACAK... SINAVDA ‘0’ HATA İLKESİ UYGULANACAK”

KAŞİF: “HAVAŞ ANONİM ŞİRKETİ YÜZDE 50’LİK HİSSESİNİ DEVRETME KARARI ALDI. FİRMALARLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR...”

“BU FİRMALARDAN BİRİYLE MUHAKKAK ANLAŞILACAK VE YER HİZMETLERİ TEKRAR BAŞLAYACAK. ELBETTE Kİ ÇALIŞANLAR GÖREVLERİNE DÖNECEK. AMA 100’DE 100’Ü DÖNEBİLECEK Mİ ONUN İÇİN GARANTİ VERMEM MÜMKÜN DEĞİL...”

“HABERLEŞME HİZMETLERİNİN ÇEŞİTLENMESİ VE GÜNÜN KOŞULLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ GEREK. TELEKOMÜNİKASYON DAİRESİ’NİN SADECE SABİT TELEFON VE ADLS GELİRİYLE YÜRÜMESİ ZOR...”

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, motosiklet ehliyeti verilmesinde yeni uygulamanın 21 Temmuz’da başlayacağını açıkladı.

Kaşif, ilgili tüzükte yapılan değişiklikle, motosiklet ehliyeti alacak kişilerin en az 10 ders sürüş eğitiminden geçmesinin zorunlu kılındığını, 21 Temmuz’dan itibaren başlayacak yeni dönemde motosiklet ehliyeti almak için başvuranlara, hem sözlü, hem de uygulamalı sınava tabi tutularak “0 hata” ilkesiyle ehliyet verileceğini söyledi.

Bakan Kaşif, sınavlarda “0 hata” ilkesinin benimseneceğini vurgulayarak, trafik kazalarının azalması için kişilere düşen sorumluluğa da vurgu yaptı.

Kaşif, Cyprus Airport Services (CAS) konusunda ortakların karşılıklı mutabakata vardığını, Havaş Anonim Şirketi’nin yüzde 50’lik hissesini devretme kararı alındığını hatırlattı ve yeni ortak arayışının sürdüğünü bildirdi.

Ahmet Kaşif, bir firmayla mutlaka anlaşılacağını ve yer hizmetlerinin yeniden başlayacağını, hükümetin çalışanlarla ilgili kararının da “görevlerine dönmesi” yönünde olduğunu ancak yüzde yüzünün dönmesine garanti veremeyeceklerini belirterek, İş Yasası’nın gereklerini uygulayacaklarını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, motosiklet ehliyetleri, CAS’da gelinen son durum, karayollarındaki çalışmalar, Telekomünikasyon Dairesi ve iç siyaset hakkında TAK ve BRTK muhabirlerine değerlendirmelerde bulundu.

“SINAVLARIN BAŞLATILMASI İÇİN TALİMAT VERDİM...” 

Kaşif, motosiklet ehliyeti verilmesinin bir süre durdurulduğunu anımsatarak, Türkiye’den gelen 2 eğitmenin kurslarından sonra sınav yapıldığını ve başarılı eğitimcilerin belirlendiğini söyledi.

Kaşif, motosiklet ehliyeti sınavlarının başlatılması için talimat verdiğini de açıklayarak, “Sınavlar “0 hata” ilkesiyle yapılacak” dedi. Kaşif, ilgili tüzükte yapılan değişiklikle, motosiklet ehliyeti alacak kişilerin en az 10 ders sürüş eğitiminden geçmesinin zorunlu kılındığını, sınavların da hem sözlü, hem uygulamalı yapılacağını bildirdi.

CAS… “SUÇLAMAYLA BİR YERE VARILMAZ”

Kaşif, Cyprus Airport Services’teki (CAS) sıkıntının nereden kaynaklandığı gibi tartışmalara girmenin gereksiz olduğunu belirterek “Birbirimizi suçlayarak bir yere varmamız mümkün değil. Önemli olan neticeye varmak” dedi.

CAS’la ilgili gelinen son aşamaya işaret eden Kaşif, ortakların karşılıklı mutabakata vardığını, Havaş Anonim Şirketi’nin yüzde 50’lik hissesini devretme kararı alındığını söyledi.

Bu kararla yeni orak arayışına girdiklerini belirten Bakan Kaşif, ilgili firmalarla görüştüklerini kaydetti.

“100’DE 100’Ü DÖNEBİLECEK Mİ GARANTİ VEREMEM”

Ahmet Kaşif, “Bu firmalardan biriyle muhakkak anlaşılacak ve yer hizmetleri tekrar başlayacak. Yer hizmetleri başlarken hükümet çalışanlarla ilgili karar üretmek zorunda kalacak. Çalışanların sosyal ve iş güvenliği hakları Çalışma Bakanlığı ile görüşülüyor. İş Yasası’nın öngördüğü her şeyi uygulayacağız. Çalışanların görevlerine dönmesi hükümet kararı... Elbette ki çalışanlar görevlerine dönecek. Ama 100’de 100’ü dönebilecek mi onun için garanti vermem mümkün değil” dedi.

“TEKELLEŞMEDEN YANA DEĞİLİM AMA…”

Açıklamasında Telekomünikasyon Dairesi’ne de değinen ve verilen haberleşme hizmetlerinin çeşitlenmesi ve günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Kaşif, “Ben kesinlikle tekelleşmeden yana değilim, olmadım da. Ama herkes üzerine düşen görevi yaparsa daha iyi sonuç alırız. Bir Telekomünikasyon Dairesi’nin sadece sabit telefon ve ADLS geliriyle yürümesi zor” diye konuştu.

“TURİZM SEZONUNA GİRİLDİĞİ BİR DÖNEMDE HAVAALANINDA BİR KEŞMEKEŞ YAŞANMASI TURİZME DARBE VURUR”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kaşif, CAS’a değinirken turizm sezonuna girildiği bir dönemde havaalanında bir keşmekeş yaşanmasının turizme darbe vuracağını vurgulayarak bugüne kadar bu konuda bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi, bu nedenle çalışanlara teşekkür etti.

Basındaki bazı haberlerin sorulması üzerine “CAS çalışanlarına işten durdurulma kararı seçimlerden bir gün sonra iletildi” yönündeki iddiaları yanıtlayan Bakan Kaşif, bildirimler konusunda İş Yasası’nın uygulandığını, bu kapsamda işten durdurulacaklara 4 hafta önceden bildirim yapıldığını söyledi.

Kaşif, “Bunun seçimle alakası yok. Önümüzde bir tablo var, bunu nasıl iyileştiririz buna kafa yormamız lazım. Zıtlaşarak, inatlaşarak bir yere varmamız mümkün değil” dedi.

HÜKÜMETİ DE DEĞERLENDİRDİ: “AŞILAMAYACAK SIKINTI YOK”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) koalisyon hükümetinin gidişatını da değerlendiren Kaşif, “Sıkıntılar konuşmayla aşılabilir. Sıkıntı büyükse tekrardan görüşülür. ‘Aşılamadı’ denebilir. Şu an hükümette aşılamayacak bir sıkıntı yok” ifadesini kullandı.

“SEÇİM SONRASINDA HER SİYASİ PARTİDE ÇALKALANMALAR OLUR”

29 Haziran yerel seçimine de değinen Kaşif, her seçim sonrası siyasi partilerde bir çalkalanma olduğunu söyledi.

Kaşif, “Elbette ki DP-UG’de de seçim sonrasında tartışmalar, birtakım görüşmeler olacak. Bunlar doğaldır ve her siyasal partide yaşanan olaylardır. Bunlar bazı zaman su yüzüne çıkar, bazen su altında kalır. Şimdi tüm siyasal partilerde, siyasal yaşamda her şey su yüzüne çıktığı için bazı şeyler büyükmüş gibi gösteriliyor. Aslında çok da büyük değil” dedi.

Bir soru üzerine DP-UG’nin seçimde aldığı sonuçları da değerlendiren Ahmet Kaşif ,“Genele baktığımızda ‘başarılıdır’ demek mümkün değil. Bölgesel baktığınızda, bazı bölgelerde başarılı” ifadesini kullandı.

Kaşif, DP-UG’de bir bölünmüşlük olduğu yönündeki iddiaları yanıtlarken, “DP-UG siyasal parti kimliği aldı, ‘iki taraf veya iki oluşum var’ demek hatadır. Bunu kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

“METEHAN, DİPKARPAZ- YENİ ERENKÖY YOLU TAMAMLANIYOR...”

Bakan Kaşif, karayollarındaki çalışmalarla ilgili de bilgi vererek, yeni yapılan yolların trafik güvenliği sağlandıktan sonra açılmasından yana olduklarını vurguladı.

Metehan yolundaki çalışmaların sona yaklaştığını anlatan Kaşif, söz konusu yolun ışıklandırılması için de bloke edilen paradan talep ettiklerini söyledi.

Dipkarpaz -Yeni Erenköy yolunun yapıldığını kaydeden Ahmet Kaşif, bu yoldaki çalışmalarda da sona gelindiğini dile getirdi.

Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda süren çalışmaları anımsatan, söz konusu yola “New Jersy” tipi bariyer çakıldığını hatırlatan Kaşif, bu güzergahtaki çemberlerin aydınlatılması için gerekli ödeneğin ayrıldığını bildirdi.

“4 BİN FOSFORLU AYGITLA YOL GÜZERGÂHI BELİRLENECEK”

Işıklandırma yapılamayacak yollara fosforlu aygıtlar konulacağını, bu sayede yol güzergâhlarının belli olacağını anlatan Ahmet Kaşif, Karayolları Dairesi’nin 4 tane bin fosforlu aygıt sipariş ettiğini söyledi, bu uygulamanın ada geneline yayma hedeflerinden söz etti.

Karayolları Dairesi’nin yollarda yaptığı temizliğe de değinen ve bir sonraki bütçeye bu konu için ayrı ödenek konması gerektiğini kaydeden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, şu anki temizliğin yolların bakım ve onarım ödeneğiyle yapıldığını söyledi.

SÜRÜCÜLERİ UYARAN TIRTILLI ÇİZGİLER

KKTC’deki yeni yol çizgisi uygulamasından söz eden, ilk kez Ercan’dan Hamitköy kavşağına kadar döşenen “termo-plastik” çizgiler hakkında bilgi veren Kaşif, tırtıllı olan çizgilerin sürücüleri uyardığını söyledi. Kaşif, bu çizgileri de ada geneline yaymak istediklerini belirtti. 

“HABERLEŞME SADECE KABLO YA DA BAKIR TELLE OLMAZ. HERKES BUNU GÖZ ARDI EDİYOR”

Bazı sivil toplum örgütlerinin “Telekomünikasyonda tekelleşmeye gidiliyor” eleştirisini de yanıtlayan Kaşif, haberleşmenin kaliteli olması için projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı, sadece eleştiri yapılmakla bir yere varılamayacağını söyledi.

Kaşif, “GSM operatörleri bu ülkeye geldikten sonra ülkedeki haberleşmenin büyük kısmı özelleşti. Haberleşme sadece kablo ya da bakır telle olmaz. Herkes bunu göz ardı ediyor. Kendi kendimizi yenilememiz ve diğer operatörlere rakip olmamız için bizim de bazı adımlar atmamız gerek. Bir Telekomünikasyon Dairesi’nin sadece sabit telefon ve ADLS geliriyle yürümesi zor” dedi.

Bakan Kaşif, bir soru üzerine Telefon Dairesi’nin sabit telefonlardaki ücretsiz konuşma uygulamasını da değerlendirerek, uygulamanın rağbet gördüğünü ifade etti.

KAŞİF’TEN 11 TEMMUZ BASIN GÜNÜ KUTLAMASI

Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kaşif, zor şartlar altında çalıştıklarını belirttiği gazetecilerin “11 Temmuz Basın Günü”nü kutladı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.