1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KIBRIS'TA NETİCE ALINACAĞI YÖNÜNDE UMUDUMUZ VAR"
"KIBRIS'TA NETİCE ALINACAĞI YÖNÜNDE UMUDUMUZ VAR"

"KIBRIS'TA NETİCE ALINACAĞI YÖNÜNDE UMUDUMUZ VAR"

"Kıbrıs'ta netice alınacağı yönünde umudumuz var"

A+A-

 

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AA’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken Kıbrıs konusuna da değindi.Türkeş, "Rum tarafının iyi niyetli ve istekli olması halinde Kıbrıs’ta netice alınacağı umudumuz var” dedi.

Türkeş, KKTC Su Temin Projesi’nin ilerleyen günlerde neticeleneceğini ve suyun da birikmeye başladığını anlattı.

Bununla ilgili yapılacak yasal düzenlemelerin olduğunu belirten Türkeş, dağıtımının gözden geçirilmesi gerektiğini çünkü Kıbrıs’taki yetkililerin söylediğine göre şebekede kaçakların bulunduğunu ifade etti.

Bu projenin önemli bir kardeşlik göstergesi olduğunu kaydeden Türkeş, Türkiye’nin oradaki içme suyu gibi önemli olan bir problemi çözdüğünü dile getirdi.

Yakın zamandaki görüşmelerin tarihte hiç olmadığı kadar iyi olduğu ve bu konudaki görüşleri sorulan Türkeş, Kıbrıs’ta her yeni seçilen cumhurbaşkanı ile bir umut oluştuğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, bakanlık görevine geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Kıbrıs’a yaptığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eski cumhurbaşkanlarından Derviş Eroğlu ve Mehmet Ali Talat ile ayrı ayrı görüştüğünü anlattı.
Türk tarafında çok samimi bir iyi niyetin gözlemlendiğini aktaran Türkeş, “Bunun istisnası yok. Kimle konuşursanız konuşun bu konuda iyi niyetle adımlar atmaya hazırız, gerekenleri de yapmak niyetindeyiz gözlemliyorsunuz. Kıbrıs kökenli bir ailenin çocuğu olmam sebebiyle de epeyden beri takip ettiğim bir konudur, Rum tarafında ısrarla ‘ben hiçbir şey yapmayım, kımıldamayım, jest dahi yapmayım, Türk tarafı her şeyi yapsın’ yaklaşımı var. Bir taraf kolunu bağlamış, ‘ben yerimden kımıldamam, sadece sen bana vereceksin’ diyor. Ee peki güneyde yaşayıp, oradan geçen Türklerin durumu ne? Burada iki toplum var. Nüfusu ne olursa olsun ama iki toplum var” değerlendirmesinde bulundu.

Türkeş, “Türkiye’den gelenlerle ilgili bir mesele olur mu” şeklinde konunun da bulunduğuna değinerek, şunları kaydetti:

“Öbür tarafa da Yunanistan’dan, Rusya’dan gelen var. Bunları sen dikkate almayacaksın… Rum tarafının iyi niyetli ve istekli olması halinde Kıbrıs’ta netice alınacağı umudumuz var.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.