1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'TA SAVAŞ UYARISI!
KIBRIS'TA SAVAŞ UYARISI!

KIBRIS'TA SAVAŞ UYARISI!

Kıbrıs'ta Gergin Dönem!

A+A-

 

Tarih tekerrür ediyor diyen eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, doğalgaz krizi nedeniyle adada silahlı çatışmaların yaşanabileceğini söyledi.

GÜNEY KIBRIS Rum Yönetimi’nin tek başına ilan ettiği bir bölgede yeniden doğal gaz sondaj çalışmalarına başlaması bunun üzerine Türkiye’nin bölgeye 2 savaş gemisi göndermesi, Rum tarafının da müzakerelerden çekildiğini açıklaması sonrasında bölgede ciddi bir gerginlik oluşmaya başladı

Yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak açıklamada bulunan eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, “kısa ve net söylüyorum tarih tekerrür ediyor diyerek her an çatışma çıkabileceğini söyledi. Soyer, rum tarafının Mısır ile doğalgaz konusunda ortaklık anlaşması imzalamasının gerilimi tırmandırdığını kaydetti.

 

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, Rum yönetiminin müzakerelerden çekilmesini değerlendirdiği açıklamasında " Bir savaş değil de, bir arbede mümkündür. Fiilen Ingiliz üstlerinden ötürü çok farkında olmasak da, aslında şuanda zaten bir savaşın içerisindeyiz. Eş zamanlı olarak, doğalgazla ilgili de böyle bir gelişme oldu. Bu enteresan bir şey. Bildik devletler arası bir çatışma değil, başka devletlerin de bir araya gelip çatışacağı bir durumla karşı kar-şıyayız. Belki bize içinde bulunduğumuz savaşı hatırlatacak bir olaydır." dedi.

 

Detay/Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.