1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'TA SKANDAL!
KIBRIS'TA SKANDAL!

KIBRIS'TA SKANDAL!

Kızları turist olarak Kıbrıs'a getirtiyor ve

A+A-

Turist olarak getirdiği kızları kandırarak böbreklerini cüzi bir fiyata alan İsrailli Uzi Shmueli’nin Kıbrıs’ta yakalandığı öğrenildi

İnterpol tarafından aranan organ mafyasının elebaşlarından biri olan İsrailli UziShmueli’ninKıbrıs’a sahte pasaportla girmeye çalıştığı esnada Larnaka Havaalanı’nda yakalandığı öğrenildi.

Eski bir profesyonel futbolcu olan Shmueli’nin İsrail, Türkiye, İngiltere ve CostaRico’da kırmızı bültenle arandığı bilgisine ulaşıldı. Shmueli’nin genç kızları cüzi paralar karşılığında böbreklerini satmaya razı ettiği ve kandırdığı kızları turist olarak Türkiye’ye getirip, orada çetenin diğer elemanları doktorlarla temasa geçerek böbrek alma operasyonu gerçekleştirdiği öne sürüldü. Shmueli’nin İsrailli zengin hastalara bu yolla böbrek temin ettiği ve organları karaborsada yüksek fiyatlara sattığı öğrenildi.

LARNAKA HAVAALANINDA YAKALANDI

İddialara göre, Mayıs ayı başlarında Larnaka Havaalanı’nda yakalanan ve yargılanarak Rum Cezaevine konulan UziShmueli’nin İsrail-Türkiye ve Kostoriko’ya uzanan organ mafyasının elebaşlarından biri olduğu öne sürüldü. Özellikle İsrailli genç kızları ve turistleri kandırıp 5 bin dolar gibi cüzi bir para karşılığında böbreklerini alan ve bu böbrekleri 45 bin dolara İsrailli zengin hastalara satan Shmueli’nin İsrail, Türkiye, İngiltere ve CostaRico’da kırmızı bültenle arandığı ileri sürüldü.Shmueli’nin böbreklerini satması için razı ettiği kızları, Türkiye’ye getirdiği öne sürülürken, organ mafyasının diğer elemanları olan doktorların getirilen kızların böbreklerini ameliyatla aldığı iddia edildi.

UCUZA FAKİRDEN ALIP, PAHALIYA ZENGİNE SATIYOR

İsrail’de hakkında yakalama kararı bulunan Shmueli’ninbir fırsatını bulup yurt dışına kaçtığı belirtildi. İsrailli zengin hastalara yasa dışı yollardan böbrek temin eden Shmueli’ninCostaRico’da da benzer operasyonlar yaptığı öne sürüldü. Haziran 2013 tarihinde yasadışı bir şekilde CostaRico’lulardan böbrek aldığı ve beraber çalıştığı çetenin elemanları doktorlara verdiği öne sürülen Shmueli hakkında Başsavcılığın CostaRico’da soruşturma başlattığı iddia edildi.

SAHTE PASAPORTLA GİRİŞ YAPACAKTI

İsrail’den kaçmadan önce eşini ve kızını Güney Kıbrıs’a gönderdiği iddia edilen Shmueli’nin, İnterpol tarafından arananlar listesine alındığı için sahte kimlik ile Güney Kıbrıs’a kaçmaya çalıştığı öğrenildi. Sahte pasaportla Larnaka Havaalanı’na inen Shmueli’ninRum polisi tarafından gözaltına alınarak Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığı,bu suçtan yargılanarak 4 ay hapse mahkûm edildiği bilgisine ulaşıldı.

İSRAİL HEMEN İADESİNİ İSTİYOR

Öte yandan Shmueli’nin yakalanması üzerine İsrailli yetkililerin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile temasa geçip hemen iadesini istediği ancak sahte pasaportla ülkeye giren Shmueli’nin cezasının bitirmesini bekleyen Rum yönetiminin İsrail’in hemen iade talebini kabul etmediği kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.