1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KIBRIS'TA TARİHİ İMZA
KIBRIS'TA TARİHİ İMZA

KIBRIS'TA TARİHİ İMZA

KKTC FIFA planına 'evet' dedi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, (KTFF) Rum Futbol Federasyonu (KOP) üzerinden birleşmeyi onayladı.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında Zürih'te imzalanan anlaşma,  KTFF Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 43 kulüp başkanı tarafından oy birliğiyle onaylandı.

Buna göre, Kıbrıs'ta futbolun Rumlar üzerinden birleştirilmesini amaçlayan FIFA planına, Türk tarafı oy birliğiyle "evet" demiş oldu ve verilen onayla KTFF, bundan sonra atılacak adımlarla ilgili olarak da yetkilendirildi.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, yaptığı açıklamada, onayın oy birliği ile çıkmasının sevindirici olduğuna işaret ederek, "Bu, bir son değil, başlangıçtır. Daha gidilecek uzun yolumuz var" dedi.

Sertoğlu, bu yolun başkanlar ve Kıbrıs Türk halkıyla birlikte yürüneceğini vurgulayarak, Kıbrıs Türk futbolunu ve Kıbrıs Türk halkını dünyayla buluşturmak için ilk adımı attıklarını söyledi.

"Bu, Kıbrıs Türk futbolu için tarihtir ve kulüp başkanları onay verirse Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu resmen UEFA ve FIFA da taraftır" diyen Sertoğlu, futbolun tüm paydaşlarının UEFA ve FIFA'ya üye olacakları bir adım atacaklarını belirtti.

Sertoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunun dünyadaki her noktada konuşulur hale geldiğini söyleyerek, "Enformasyonun yıllardır yapamadığını biz yapıyoruz, ülkemizi tanıtıyoruz" dedi.

Bu anlaşmalar sonrasında futbolun artık daha sistemli ve adaletli olacağını da dile getiren Sertoğlu, en az 3 yıllık bir geçiş süresine ihtiyaçları olacağını ve bu dönemde kulüplerin geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.
    

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.