1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS’TAKİ İNGİLİZ ÜSLERİ’NİN PERVASIZCA KULLANILACAĞI AÇIKTIR”
“KIBRIS’TAKİ İNGİLİZ ÜSLERİ’NİN PERVASIZCA KULLANILACAĞI AÇIKTIR”

“KIBRIS’TAKİ İNGİLİZ ÜSLERİ’NİN PERVASIZCA KULLANILACAĞI AÇIKTIR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Suriye’ye düzenlenecek bir saldırıda adadaki İngiliz üstlerinin kullanılacağının açık olduğu uyarısında bulundu.

A+A-

ÖZYİĞİT: “KIBRIS’TAKİ İNGİLİZ ÜSLERİ’NİN PERVASIZCA KULLANILACAĞI AÇIKTIR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Suriye’ye düzenlenecek bir saldırıda adadaki İngiliz üstlerinin kullanılacağının açık olduğu uyarısında bulundu.

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, 1 Eylül Dünya Barış Günü  nedeniyle yaptığı açıklamada, “ABD emperyalizminin ‘kimyasal silah kullanıldı’ bahanesiyle Suriye’ye saldırarak başlatacağı bir savaşta, Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri’nin pervasızca kullanılacağı açıktır. Dolayısıyla tüm Kıbrıslıların bu savaşın tam ortasında kalacağı açıktır. İşte bunun için bile Kıbrıs Sorunu çözümlenmeli ve Üslerdeki İngiliz varlığı sona ermelidir” dedi.

Kıbrıs sorununa çözüm bulunamamasından dolayı Kıbrıs Türklerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu savunan Özyiğit, “Statükoyu sürdürmek isteyenlerin saldırganlıklarına da tanık olmaktayız. Kıbrıslı Türklerin sosyal, kültürel ve ekonomik değerleri üzerine saldırılar gün geçtikçe aratarak devam etmektedir”  iddiasında bulundu.

Ada kalıcı bir barışa ve “sivilleşmeye” ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Öziğit, “Kıbrıs sorununun çözümü için çaba harcanırken, kendi içimizde de demokratikleşme, sivilleşme ve kendi evimizin efendisi olma gibi adımların atılmasını ısrarla talep etmek gerekmektedir” dedi.

Özyiğit ayrıca Anglo-Amerikan güçlerinin Büyük Ortadoğu Projesi adı altında Mısır’daki yönetimi devirdiğini Suriye’de ise Esad rejimini devirmek için terör örgütü El Kaide ile işbirliği yaptığını iddia etti.

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit  1 Eylül’de Lefkoşa Ledra Palas’ta KKTC ve Güney Kıbrıs’tan siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılacaklarını da kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.