1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS’TAKİ KÜRTLER TÜRKİYE’Yİ PROTESTO ETTİ
KIBRIS’TAKİ KÜRTLER TÜRKİYE’Yİ PROTESTO ETTİ

KIBRIS’TAKİ KÜRTLER TÜRKİYE’Yİ PROTESTO ETTİ

Güney Kıbrıs’ta Kürtler dün, Lefkoşa Rum kesiminde;

A+A-

 

Güney Kıbrıs’taki Kürtlerin dün, Lefkoşa Rum kesimindeki AB Evi önünde Türkiye’yi protesto ettikleri bildirildi.

Simerini gazetesi, Kürtlerin, AB ve BM’ye, “Türkiye’nin Batı ve Güney Kürdistan’daki (Suriye’nin kuzeyi ile Irak’ın kuzeyi) Kürt halkına karşı başlattığı yeni savaşa son vermesi için müdahalede bulunmaya” çağırdığını yazdı.

Gazete, Suriye Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Güney Kıbrıs’taki bürosu tarafından düzenlenen protesto eyleminde, bir grup Kürt’ün, ellerinde Türkiye aleyhindeki pankartlarla ve sözde “Kürdistan” bayraklarıyla slogan atarak, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan AB Evi’ne kadar yürüdüklerini kaydetti.

Haberde, göstericilerin temsilcisi olan bir kişinin, AB Temsilcileri ile görüşerek bilgilendirme yaptığı belirtildi.

AKEL’DEN KINAMA

Öte yandan Haravgi gazetesi de, AKEL’in, “ABD-NATO örtüsü altındaki Türkiye’nin Kürtler aleyhindeki saldırılarını” kınadığını açıkladığını yazdı.
Habere göre AKEL, Türkiye’nin PKK terör örgütü mevzileri ile Irak’ın kuzeyine hava saldırısı düzenlediğini ve Türkiye’deki Kürt ve ilerici örgütlerin üyelerini tutukladığını belirterek, NATO’nun önceki gün, Türkiye’nin kendisi aleyhindeki tehditler konusunda görüş alışverişi yapılması istemiyle toplandığını belirtti.

Türkiye’nin, IŞİD terör örgütüne karşı, “uluslararası anti terör oluşumuna” aktif şekilde katılımının, Suriye’nin toprak bütünlüğünün yıkılması ve Kürtlere yapılan saldırılar için bahane olarak kullandığını iddia eden AKEL, Kürt halkına destek belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.