1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KIBRIS’TAN İKİ KORO ÇANAKKALE’DE BARIŞ ŞARKILARI SÖYLEYECEK
KIBRIS’TAN İKİ KORO ÇANAKKALE’DE BARIŞ ŞARKILARI SÖYLEYECEK

KIBRIS’TAN İKİ KORO ÇANAKKALE’DE BARIŞ ŞARKILARI SÖYLEYECEK

KIBRIS’TAN İKİ KORO ÇANAKKALE’DE BARIŞ ŞARKILARI SÖYLEYECEK

A+A-

Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) Otello Çoksesli Korosu ile Kıbrıs’ta Barış için İki Toplumlu Koro’nun, Çanakkale Korolar Festivali’ne katılacağı açıklandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 7-12 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenecek 3.Uluslararası Çanakkale Korolar Festivali’nde Kıbrıs’tan iki koro barış şarkıları seslendirecek.

Korolar, Çanakkale İçtaş Kongre Merkezi’nde yer alacak salon konserleri yanında sokak konserleri de verecek.

Çanakkale savaşlarının 100. yıl dönümü sebebiyle barış temasının öne çıkacağı belirtilen festivalde tüm korolar Yakup Kıvrak’ın’’ Sevgi Çiçeği’’ isimli çocuk şarkısını hep birlikte seslendirecek.

30 koro ve 1000’e yakın koristin katılacağı festivalde Türkiye’den, Bulgaristan’dan ve Kıbrıs’tan korolar yer alacak. Festivalde pandomim atölyesi ve koro müziği ile ilgili bir de panel düzenlenecek.

Sanat yönetmenliğini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Koro Şefi Mete Gökçe’nin yürüttüğü festival, 6 gün devam edecek.

Festivale KPKD Otello Çoksesli Korosu ile birlikte Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu’nun da korist olarak katılacağı belirtildi.

Çanakkale Korolar Festivali’nde Kıbrıs’ta Barış için İki Toplumlu Koro’yu Eleni Melanidou ve Kürşat Tilki; KPKD Otello Çoksesli Korosu’nu ise Erkan Dağlı ve Rana Uluçay yönetecek.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.