1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KİEV'DE MİTİNG
KİEV'DE MİTİNG

KİEV'DE MİTİNG

Başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanında biraya gelen çok sayıda Ukraynalı ...

A+A-

 

BAŞKENT KİEV'DEKİ BAĞIMSIZLIK MEYDANINDA BİRAYA GELEN ÇOK SAYIDA UKRAYNALI, GEÇEN YIL ÇIKAN ÇATIŞMALARDA İLK HAYATINI KAYBEDEN UKRAYNA VATANDAŞI DMİTRİY ÇERNYAVSKİY'NIN ANISINA MİTİNG DÜZENLEDİ

Başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanında biraya gelen çok sayıda Ukraynalı geçen yıl Donetsk'te başlayan Rusya yanlısı gösteriler sırasındaki çıkan çatışmalarda ilk hayatını kaybeden Dmitriy Çernyavskiy'nın anısına miting düzenledi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, ülkenin doğusundaki çatışmalarında protesto edildiği "Donbas, Ukrayna'dır" mitingine çok sayıda kiş katıldı.

Ellerinde "Donbas, Ukrayna'dır" yazan pankartlar ve öldürülen Dmitriy Çernyavskiy'nin fotoğraflarını taşıyan göstericiler ayrılıkçıların kontrolünde bulunan doğudaki bölgelerin Ukrayna'ya ait olduğu yönünde sloganlar atarak Ukrayna'nın bölünmez olduğuna vurgu yaptı.

Mitingde konuşan Oleg Saakyan, söz konusu mitingin tam bir sene önce Donetsk'te düzenlenen Ukrayna yanlısı gösteri sırasında, ilk ölen Dmitriy Çernyavskiy'nin anısına düzenlendiğini hatırlatarak, 13 Mart tarihinin tüm Donetskliler için unutulmaz bir gün olduğunu belirtti.

Saakyan, geçen sene Donetsk'te meydana gelen bu olayların ardından, bölgede terörün başladığını belirterek, bunun üzerine çıkan çatışmaların ardından çok sayıda vatandaşın yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

13 Mart 2014'te Donetsk'te yapılan Ukrayna yanlısı gösteriler sırasında eyleme katılan Dmitriy Çernyavskiy, kimliği bilinmeyen şahısların bıçaklı saldırısı üzerine hayatını kaybetmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.