1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIFSAD, 10’UNCU DÜNYA KUPASI’NA KATILDI
KIFSAD, 10’UNCU DÜNYA KUPASI’NA KATILDI

KIFSAD, 10’UNCU DÜNYA KUPASI’NA KATILDI

KIFSAD’dan yapılan açıklamaya göre

A+A-

 

Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği (KIFSAD), dünyanın en büyük fotoğraf federasyonu olan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (FIAP) direkt üye olmasının ardından, ILFIAP derneklerin iştirak ettiği 10’uncu Dünya Kupası’na katıldı.

KIFSAD’dan yapılan açıklamaya göre, dünya çapında 197 derneğin katıldığı yarışmaya ilk kez katılan KIFSAD, 73’üncü sırada yer aldı.  Yarışmada başarı gösteren dernek üyelerinin isimleri şöyle:

“Adem Kavaz, Emel Sefer, Mert Vamık, Mustafa Müezzinoğlu ve Nihal Sakarya”

FIAP NEDİR?

“Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP); fotoğrafı sanatsal, akademik ve bilimsel düzeyde geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla 1946 yılında Belçika’da kuruldu. Dünya çapında fotoğraf organizasyonlarının birleşerek oluşturduğu bu üst federasyonun merkezi bugün Paris’tedir. FIAP’ın etkinlikleri tüm politik, ideolojik ve ırkçı düşüncelerden uzaktır. UNESCO ile imzalanan antlaşma çerçevesinde UNESCO tarafından tanınmakta ve kişiler arasında dostluk ve güveni artırarak dünyada barışı güçlendirmeyi hedeflemektedir. Fotoğraf sanatını ileriye götürmek amacı taşıyan FIAP’ın, beş kıtada 85’in üzerinde ulusal federasyon üyesi bulunmakta ve bir milyonun üzerinde fotoğrafçı için çalışmaktadır. FIAP’a doğrudan bağlı olan dernekler ILFIAP olarak anılmaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.