1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KILIÇDAROĞLU: “TÜRKİYE (HÜKÜMET) MÜZAKERELERDE DAHA ATAK OLMALI”
KILIÇDAROĞLU: “TÜRKİYE (HÜKÜMET) MÜZAKERELERDE DAHA ATAK OLMALI”

KILIÇDAROĞLU: “TÜRKİYE (HÜKÜMET) MÜZAKERELERDE DAHA ATAK OLMALI”

CUMHURBAŞKANI EROĞLU-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

A+A-

“KIBRIS’TAKİ DEMOKRASİYE HAYRANIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ağır giden Kıbrıs müzakere sürecinde Türkiye hükümetinin biraz daha atak olması ve çaba harcaması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, herhangi bir olayın yaşanmadığı 1 Mayıs kutlamalarını örnek göstererek, Kıbrıs’taki demokrasiye hayran olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Kıbrıs’ta dün görkemli bir şekilde kutlanan 1 Mayıs Bayramı toplantılarına CHP milletvekilinin de katıldığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki 1 Mayıs kutlamalarında acı ve yaralılar bulunduğuna işaret ederek, İstanbul’da daha güzel bir bayramın olmasını isterdik. Geçen yıl kutlanan bayram, toplumda gerginlik olmadığı zaman, bayramın nasıl rahat geçtiğini gösteriyor bize” dedi.

“UMARIM BİZİM SİYASİLER BURADAKİ BİRLİKTELİKTEN DERS ALIR”

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Devletin yurttaşın güvenliğini sağlaması, Anayasal haklarını kullanması konusunda ona yardımcı olması, destek vermesi çok önemli. Umuyorum bizim siyasiler, iktidarda olanlar, Kıbrıs’taki birlikteliği görürler ve bir parça da olsa ders alırlar. Dünyanın her tarafında 1 Mayıs Emek Bayramı olarak kutlanıyor. Görkemli törenler yapılıyor. Yaşlısı, genci bir arada bayramı kutluyorlar, baharın gelişini kutluyorlar. Emeğin, alın terinin bayramını kutluyorlar”

“(TÜRKİYE) HÜKÜMET DAHA ATAK OLMALI”

Kıbrıs konusuna da değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, müzakere sürecinin biraz ağır gittiğini düşündüklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye hükümetinin bu konuda biraz daha atak olması ve çaba harcaması gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, Güney Kıbrıs’ın da ekonomik bunalımdan dolayı görüşmeleri öteleme gibi bir arayış içinde girmesini de doğru bulmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Çünkü bunun ekonomik krizlerden bağımsız olarak ele alınması ve sürecin sağlıklı bir müzakereyle sonuçlandırılmasını biz de arzu ediyoruz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, BM’nin de daha aktif olmasını arzuladıklarını kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.