1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KİLO VERMEK Mİ İSTİYORSUNUZ ?
KİLO VERMEK Mİ İSTİYORSUNUZ ?

KİLO VERMEK Mİ İSTİYORSUNUZ ?

Kilo vermek mi istiyorsunuz ?

A+A-

Diyetisyen Bahattin Arslan, yazılı ve görsel medya aracılığıyla insanların sağlıklı olmayan diyetlere, ilaçlara ve çeşitli aletlere çaresizce başvurduklarını söyledi.

İnsanın kendisini fiziksel ve psikolojik olarak rahat edebileceği bir kilosu olduğunu belirten Arslan, "Kendimizi mankenlere benzetmek uğruna bilinçsizce uygulayacağımız diyetler, kullanacağımız bitkisel ve kimyasal ilaçlar aslında bedenimizi değil bağışıklık sistemimizi ve irademizi zayıflatan geçici uygulamalardır" dedi.


EN İYİ DİYET HANGİSİDİR

 

Diyet uygulamasının özelliklerini anlatan Arslan, şunları söyledi: "En iyi diyet kısa sürede size bol kilo vermeyi vaat etmeyen ve beslenme alışkanlığınızı değiştiren beslenme programı ve eğitimidir. En sağlıklı kilo kaybı da haftada 500 gram ve egzersizle verilen kilolardır."

İnsanların kilo alması ya da vermesinin kişiden kişiye değiştiğini vurgulayan Arslan, şu açıklamalarda bulundu;


METABOLİZMA HIZINIZ DÜŞÜK OLABİLİR


"Az Yediğinizi Düşünüp Kilo Veremediğinizi Düşünüyorsanız; Metabolizma hızınız düşüktür., Tembelsinizdir; spor yapmıyorsunuzdur., Kabızlık probleminiz olabilir, Ayda iki kilo veriyorsanız bu başarıdır."

Fastfood ve hamur işinden vazgeçemeyenlerin bu sevgilerinden vazgeçmeleri gerektiğini söyleyen Arslan, "Eğer vazgeçemiyorlarsa bu yiyeceklerle olan birliğinizi haftada bire indirip egzersizle bunu geri vermelisiniz" şeklinde konuştu.

İnsanların diyet yapıp kilo veremediğinden yakındığını dile getiren Arslan, diyetin altın kuralının iradeli olmak olduğunu söyledi. İnsanların kısa sürede çok kilo vermeyi hedeflediği için hayal kırıklığına uğradığını vurgulayan Arslan, diyet beklentilerinin düşük tutulması gerektiğini böylece sıkılmadan diyet yapılabileceğini belirtti. "Ben arkadaşlarımdan, eşimden, dostumdan az yiyorum ama onlar kilo almıyor ben alıyorum" şeklinde yakınmalar olduğunu da anlatan Arslan, "Şunu kesinlikle bilmek gerekiyor ki, insanların metabolizmaları farklıdır ve farklı düzeyde enerji tüketirler" dedi.

Arslan, kilo almak istemeyenler için önerilerini şöyle sıraladı:

"Günlük beslenmenizi 3 ana, 2 ara öğün olarak düzenleyin. Yemeklerinizi yavaş yavaş ve iyi çiğneyerek yemeye özen gösterin. Seçici olun ve size ikram edilen her şeyi yemeye çalışmayın. Yağlar konusunda dikkatli olun, tam yağlı besinler yerine yarım yağlı besinler tercih edin. Akşam yemeklerini en geç saat 19.30'a kadar yemiş olun. Bol miktarda sebze, meyve ve kepekli ürünler tüketmeye özen gösterin. Yemeklerinizdeki tuz miktarını azaltın. Fast food, hamur işi ve şekerli besinleri haftada 1 porsiyon olarak tüketin. Sağlığınız için günde en az iki litre su için., Uzmanların tavsiye etmediği kimyasal veya bitkisel zayıflama tabletlerini kullanmayınız."

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.