1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KİLO VERMENİN SIRRI AÇIKLANDI!
KİLO VERMENİN SIRRI AÇIKLANDI!

KİLO VERMENİN SIRRI AÇIKLANDI!

Kilo hedeflerinize ulaşmanızda yardımcı olacak 7 özel strateji açıklandı.

A+A-

İnsanlar genellikle irade eksikliği nedeniyle kilo vermekte zorlanırlar. Kilo kaybetmek ne istediğinizi bilmek ve o hedefe varmak için gereken tüm kaynaklara sahip olduğunuzu tanımakla ilgilidir. Kilo kaybı hedeflerinize ulaşmak için önce kendinize inanmalısınız. Size vereceğimiz 7 anahtar strateji kilo kaybederken hedefinize odaklı kalmanıza yardımcı olacak.

Kilo vermeye çalışıyorsanız hedeflerinize inanmak ve olumlu bir tutuma sahip olmak diyetinizi geliştirmek ve egzersiz yapmak kadar önemli olabilir. Sports International CEO'su Orhan Koral diyor ki; "Eğer kilo kaybederken kendinizi motive etmek için bir planınız varsa, başarı şansınız daha yüksek olur. Bu kaynaklar, ne istediğinizi, nasıl yapacağınızı ve kendinizi yol boyunca motive tutmak için ne yapmanız gerektiğini bilmeyi içerir.

İşte kilo hedeflerinize ulaşmanızda size yardımcı olacak 7 özel strateji:

1.
Başarınızın filmini çizin: Yolunuzda kalabilmek için bir eylem planı size yardımcı olur. Bir filme başlamadan önce yönetmenler "Storyboard", çizdirirler. Bu kare kare filmi çizmek için kullanılan bir tekniktir. Benzer bir şekilde, siz de parça parça hedefe ulaşan başarınız için bir plan yapabilirsiniz. Mesela kendinize üç ayda 10 kilo vereceğim deyin. Hedefinizin bir şemasını oluşturun ve alışveriş stratejilerinizi, egzersiz ipuçlarınızı ve hedefinizin somut ve ulaşılabilir olmasını sağlayacak benzeri şeyleri ayrıntıları ile hafta hafta kurgulayın. Yani başarınızın filmini şimdiden çizin.

2. Başarınızın provasını yapın: Sporcular zihinsel olarak kendilerini şampiyonalara hazırlamak, kendilerini şampiyon gibi hissetmek için her adımda kendilerini kazanan olarak hayal eder ve şampiyonluk provası yaparlar. Aynı şekilde siz de kendinize dışarıda doğru yemek seçimleri yapma gibi belirli senaryolar geliştirebilir, başarılarınızı beyninizde görselleştirerek kendi hedeflerinizi mümkün olduğunca gerçek kılabilirsiniz. Bu senaryoları revize ederek, geliştirerek hedeflerinize ulaştığınızda ne kadar iyi hissedeceğinizi düşünün.

3. Kendinizi sabote etmeyin: Birçoğumuz bilinçsizce "Ben asla kilo veremeyeceğim" gibi zarar verici düşünceler ile kendimizi sabote ederiz. Bu şekilde düşündüğünüzü yakaladığınız zaman, daha yapıcı ifadeler kullanmaya çalışın. Örneğin, "Ben istediğim kadar kilo kaybetmiş değilim ama bunu değiştirebilirim. Bundan sonra egzersiz için her hafta 3 gün zaman ayırarak spora başlıyorum deyin ve ayağa kalkıp spor salonunuza gidin."

4. Kendi amigonuz olun: Bazı insanların kendilerini aşağıya konumlamak için mütevazı olduğuna inanıyoruz. Size bir arkadaşınız hiç "çirkin" yada "şişman" dedi mi? Aynı saygıyı siz de hak ediyorsunuz, yani kendinizin en iyi arkadaşı olmaya çalışın. İlerlemenizi kutlayın ve aksilikler hakkında saplantı değil deneyim geliştirin. Bunu yapmanın bir yolu, hayatınızın her alanında (Kişisel, profesyonel ve fiziksel) ulaştığınız ve ulaşmak istediğiniz başarılarınızın bir listesini yapın. Sizi onlara ulaştıran ve ulaştıracak olan etkin yeteneklerinizi ve becerilerinizi listeleyin. "Eğer" leri bırakarak her gün yaptığınız her doğru şeyi listeye eklerseniz listenizin ne kadar çabuk kabardığına ve ne kadar hızlı değiştiğinize şaşıracaksınız.

5. Mükemmeliyetçi olmaktan kaçının: Ya hep ya hiç açısından düşünmemeye çalışın. (Örneğin diyetimi çarçur ettim, çünkü bir öğünde abartılı yedim. ) Kendinize karşı nazik olmayı ve aksilikleri öğrenme fırsatları olarak kabul etmeyi öğrenmelisiniz.

6. Hedeflerinizi takip edin: Kilo kaybı hedeflerinize ulaşabilmek için inanmak önemlidir. Ama şunu da unutmayın, çok hareket etmek ve fiziksel aktivitenizin arttırılması, yeme alışkanlıklarınızın değiştirilmesi de gerekmektedir. Tüm bunlar için sadece kendinizi ince düşünemediğiniz zaman, umutlarınızı optimize edip zihninizin sağ çerçevesi içinde kendinizi düşünebilirsiniz.

7. Kendinize inanın: Kendinize güveninizin bocaladığını mı hissediyorsunuz? Kendi kendine inancınızı pekiştirmenin bir yolu da olumlu onaylama cümleleri kullanmaktır: basit, tercihen günlük otomatik doğrulama ifadelerini olabildiğince sık tekrarlayın. ( Ben kilo verebilirim, ben yeterliyim, ben değerliyim.. vb) Bir iki kere bu cümleleri söyleyin ve onları olumlu tutmak için çaba harcayın. Yapabildiğiniz –ki olacak- sürece bunu yapabilirsiniz inanıyoruz!

 

Kaynak: mylife

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.