1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Kim başvurduysa vatandaş oldu
Kim başvurduysa vatandaş oldu

Kim başvurduysa vatandaş oldu

Bakanlar Kurulu, seçim yasakları başlamadan önce onlarca KKTC vatandaşlığı verdi… Son listeye göre 114 kişi daha KKTC vatandaşı…

A+A-

Bakanlar Kurulu, 13 Kasım’da başlayacak seçim yasakları öncesi vatandaşlık verme işlemlerini artırdı. 8 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 114 isme, KKTC vatandaşlığı verildi.

Vatandaşlıkların Yurttaşlık Yasası’nın dokuzuncu maddesinin birinci fıkrasının (B) ve (C) bendleri uyarınca verildiği de kararlarda yer alıyor.

Bu 114 kişiden 110’u “yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulu’nca zorunlu görülenler”, 4’ü ise “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sanayi, ticaret, turizm, sosyal ve ekonomik alanlarda yatırım yapmış olan veya bilim, teknik, siyaset veya kültür alanlarında olağanüstü hizmeti geçmiş veya hizmet verebilecek kişiler” kategorisinde yer alıyor.

Yabancı uyruklulara da vatandaşlık

Yurttaşlık Yasası’nın dokuzuncu maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi uyarınca “Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulu’nca zorunlu görülenler” ve vatandaşlık alanlar arasında, Türkiye vatandaşlarının yanı sıra Pakistanlı, Rus, İngilizler de var.

4 kişi ülke için olağanüstü hizmet vermiş

Vatandaşlıkların Yurttaşlık Yasası’nın dokuzuncu maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sanayi, ticaret, turizm, sosyal ve ekonomik alanlarda yatırım yapmış olan veya bilim, teknik, siyaset veya kültür alanlarında olağanüstü hizmeti geçmiş veya hizmet verebilecek kişiler” şeklinde tanımlanıyor.

Buna göre son verilen 114 vatandaşlıktan dördü bu kategoride.

Bu isimlerden biri 1960 yılı Serik doğumlu Fahri Tugay, diğeri 1977 yılı Antakya doğumlu Fazıl Asfuroğlu, 1959 İran doğumlu Shapour Shahabi, 1960 yılı İngiltere-Southampton doğumlu Mark Andrew var.

KKTC’ye giriş yasağı kaldırıldı

Bakanlar Kurulu, “yasaklı göçmen” ilan edilen 1982 Nusaybin doğumlu Serhat İnci’nin 2015 yılında KKTC’ye girişini yasaklayan kararı kaldırdı.

İhraç edilmişti, geri gelebilecek

Bakanlar Kurulu ayrıca, hakkında “ihraç emri” olan 1996 Hatay doğumlu Mehmet Çetin’in yaşamlarını KKTC’de sürdüren ailesinin durumu da dikkate alınarak aile birliğinin yeniden tesis edilmesine olanak sağlamak amacıyla KKTC’ye giriş yasağını kaldırdı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.