1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİM DURDURACAK BU VAHŞETİ?
KİM DURDURACAK BU VAHŞETİ?

KİM DURDURACAK BU VAHŞETİ?

Yılların sorunu kangren haline geldi.

A+A-

Çatalköy’de dere yatağı, inşaat artıkları, moloz, evsel eşyalar, bahçe artıkları ve çöple dolduruluyor. Yılların sorunu kangren haline geldi, doğa geri dönülemez bir kirlilikle karşı karşıya.

Çatalköy sınırları içerisinde bulunan bir dere yatağının geri dönülemez bir kirlilikle karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Yaklaşık 50 metrelik dere yatağının yamacı, inşaat artıkları, moloz, evsel atıklar, bahçe artıkları ve çöple doldurulmuş durumda. Çatalköy Belediyesi’nin de bahçe atıklarını buradaki dere yatağına attığı görüldü. Dere yatağının içerisinde bulunan çam ağaçlarının zamanla atılan molozların altında kaldığını ve diğer ağaçların da aynı akıbete uğrayacağını söyleyen çevre sakinleri, bu doğa katliamının önlenemediğini vurguladı.

Ceza miktarları çok az

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu 30 yıldır devam eden sorunun hala çözülemediğini ifade etti ve şunları söyledi:

“Ne yazık ki doğanın tahrip edildiği gerçeğini söylemek durumundayız. Bu molozların atıldığı dere yatağı kenarı hali arazi, diğer kısımlar ise vatandaşlara ait özel arazi. Biz her an kimin ne attığını takip edemiyoruz. Orada görüldüğü gibi en çok inşaat atıkları var. Bizim kamyonlar da zaman, zaman bahçe dal ve ot gibi atıkları atıyorlar. Bunun önüne geçmek için acil bir plana ihtiyaç var. Bunun için de destek almamız gerekir. Belediyelere de ceza konusunda aynı Çevre Koruma Dairesi’nin elinde bulunan ceza miktarı kadar ceza kesebilme hakkı verilmeli. Bizim bu gibi durumlarda kesebileceğimiz ceza sadece 8 TL.”

Çöp konteynırına talibim

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, belediye olarak yeterli araç parkına sahip olmadıklarını, bu bölgede bir transfer merkezi olması gerektiğini, bu konuyu İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’a da aktardığını ifade etti. Mehmet Hulusioğlu, Maliye Bakanlığı’nın Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nin elinde bulunan büyük çöp konteynırına talip olduklarını, bu konuda resmi yazışma dahi yaptığını belirterek, bunun kendilerine verilmesini istedi. Bu konteynırın Çatalköy Belediyesi araç parkına katılmasıyla çöp sorununda gözle görülür bir hafiflik kazanılacağını belirten Hulusioğlu, bu konuda İçişleri Bakanlığı’ndan da destek istediklerini söyledi.

Telefon ile temas kurduğumuz Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları, “Haberinizin ardından konuyu inceleyip gereken araştırmayı yapacağım” dedi.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.