1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİM, KİMDEN, NASIL İSTEDİ
KİM, KİMDEN, NASIL İSTEDİ

KİM, KİMDEN, NASIL İSTEDİ

Dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar...

A+A-

 

Mağusa’da “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından dolayı tutuklanan zanlı irfan Düşer, Süleyman Bektaş, Utku Altıok ve Şengül Akburç, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemeye çıkarılan zanlı Düşer 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı Bektaş, Altıok ve Akburç teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 15 Eylül tarihinde alınan bir bilgide zanlı irfan Düşer’in tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti. Özdesoy, ayni gün tespit edilen zanlı Düşer’in üzerinde ve evinde yapılan aramada toplam 8 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Özdesoy, zanlı irfan Düşer’in gönüllü ifade vererek, konu maddeleri 10 Eylül tarihinde zanlı Şengül Akburç’un yanına giderek uyuşturucu istediğini, zanlı Akburç’un ise zanlı Süleyman Bektaş’ı arayarak uyuşturucu istediğini ve zanlı Bektaş’ın ise kendilerine Maraş bölgesinde bulunan Çorap Fabrikasının arkasına giderek zanlı Utku Altıok’tan 200 TL karşılığında uyuşturucu alabileceklerini söylediğini ve konu yere giderek zanlı Altıok’tan 200 TL karşılığında uyuşturucu aldıklarını beyan ettiğini açıkladı.

ZANLI DÜŞERİN AĞIR CEZA MAHKEMESİ GÜNDEMİNDE DAVALARI VAR

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı irfan Düşer’in 26 Eylül 2013 ile 20 Haziran 2014 tarihlerinde Sentetik Cannabionoid ve Eroin türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçu işlediğini ve davalarının Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi gündeminde olduğunu açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlı irfan Düşer’in 3 ayı geçmemek şartıyla merkezi cezaevine gönderilmesini talep ederken zanlı Süleyman Bektaş, Utku Altıok ve Şengül Akburç’un uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

DÜŞER CEZAEVİNE NDERİLDİ

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı irfan Düşer’in davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile merkezi cezaevine gönderilmesine emir verirken, zanlı Süleyman Bektaş, Utku Altıok ve Şengül Akburç’un pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.