1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİM KİME...
KİM KİME...

KİM KİME...

Merhametsiz tarafından;

A+A-

Sulu arazi diye kiralandı KARAVAN KENT oldu!

Yenierenköy’de kaymakamlığın, tarım amaçlı sulu arazi diye kiraladığı yer karavan kente dönüştü. Kiralanan alanın komşusu konumundaki parselin ise “karavan kent” işletmecileri tarafından işgal edildiği öne sürüldü

USULSÜZ KİRALAMA İDDİASI: Yenierenköy’de devlet arazisinin eski kaymakam Bünyamin Merhametsiz tarafından Vedat Tayyarecioğlu’na usulsüz olarak kiralandığını öne süren Levent Dirençay, aynı kişilerin kardeşine ait şantiyeyi de işgal ettiğini savundu

KARAVAN KENT: Dirençay, Merhametsiz tarafından “sulu tarım arazisi” adı altında kiralanan arazinin karavan kente dönüştürüldüğünü iddia etti. Söz konusu bölgede 50’ye yakın karavan olduğunu kaydeden Levent Dirençay, karavanlara verilen elektriğin de kaçak olduğunu öne sürdü

Yenierenköy’de Levent Dirençay isimli vatandaş, İskele eski Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz’in Çevre Dairesi ve Şehir Planlama Dairesi’nin olumsuz görüş bildirmesine rağmen Vedat ve Ermiye Tayyarecioğlu’na usulsüz bir kiralama yapıldığını ileri sürdü.
Dirençay, Merhametsiz tarafından “sulu tarım arazisi” adı altında kiralanan arazinin karavan kente dönüştürüldüğünü iddia etti.

Söz konusu bölgede 50’ye yakın karavan olduğunu kaydeden Levent Dirençay, karavanlara verilen elektriğin de kaçak olduğunu öne sürdü.

Dirençay, tüm şikayetlere karşın devletin ilgili kurumlarının da bu duruma kayıtsız kaldığını dile getirdi.

Levent Dirençay, söz konusu karavanların işletmeciliğini yapan Vedat ve Ermiye Tayyarecioğlu çiftinin ayrıca, kardeşi Mehmet Dirençay’a ait şantiyeyi işgal ettiğini ve karavanların kardeşine ait yatırım alanlarının önünü kestiğini iddia etti.
Devlet yetkililerine bir kez daha çağrıda bulunan Levent Dirençay, gereken yasal uygulamanın bir an önce yapılmasını istedi.

“Usulsüz kiralandı”

Levent Dirençay, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Geçen yıl seçim yasakları başlamadan 1 gün önce dönemin UBP Milletvekili adayı, eski Kaymakam Bünyamin Merhametsiz,  Çevre Dairesi ve Şehir Planlama Dairesi’nin olumsuz görüşüne rağmen usulsüz bir kiralama yaptı. Merhametsiz, Vedat ve Ermiye Tayyarecioğlu isimli kişilere, 1 yıllığına, sulu tarım arazisi adı altında devlete ait bir araziyi kiraladı. Bu kişiler ise oraya karavanlar koymaya başladı. Karavan sayısı sürekli arttı, şuan sayısı 50’ye çıkarıldı. Karavanların olduğu yer hurdalığa dönüştürüldü, lamarinalara beton döküldü. Kısacası çevre ciddi şekilde tahrip edildi. Devletin kurumları da bu duruma kayıtsız kaldı.

En son Vedat ve Ermiye Tayyarecioğlu’na kaymakamlık tarafından resmi bir yazı gönderildi ve 14 Ağustos’a kadar karavanların kaldırılması istendi. Ancak sonuç değişmedi.

“Hem işgalciler hem de kaçak elektrik kullanıyorlar”

Levent Dirençay, söz konusu karavanların işletmeciliğini yapan Vedat ve Ermiye Tayyarecioğlu çiftinin ayrıca, kardeşi Mehmet Dirençay’a ait şantiyeyi işgal ettiğini ve karavanların kardeşine ait yatırım alanlarının önünü kestiği söyledi.

Levent Dirençay, kardeşine ait şantiyenin hattı üzerinden karavanlara verilen elektriğin ise kaçak olduğunu iddia etti.

Dirençay, şunları anlattı: “Yenierenköy’de, Teressa’nın doğu kısmındaki bir arazi 2003 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kardeşim Mehmet Dirençay’a 33 yıllığına kiralandı. Kardeşim orada bir tatil köyü projesi yapacaktı, projeye dair inşaat başlattı ama devletteki aksaklıklardan ötürü yarım kaldı.

O dönem işçilerin barınması için de bir şantiye yapılmıştı. Şantiyeye göz kulak olsun diye de 3-4 yıl önce Vedat ve Ermiye Tayyarecioğlu çiftine anahtarı verdi. Fakat bu kişiler, oraya karavanlar koydu elektriği de şantiyenin hattından kullandı. İşin aslını öğrenince de Kıb-Tek’e gittik ve Mehmet Dirençay’a ait 4 bin 600 TL borç olduğunu öğrendik. Öğrendiğimiz bir diğer bilgi de bu kişilerin elektrik ücretini karavancılardan alıp, kuruma yatırmayıp cebine attığı yönünde. Söz konusu borcu ödedim ve Mehmet Dirençay bana vekalet verdiği için elektrik enerjisi de kapattırdım. Ödediğim miktarı bugün halen daha Tayyarecioğlu çiftinden tahsil edemedim. Son öğrendiğim bilgi de şu bu kişiler aynı hat üzerinden çektiği kaçak hat ile karavanlara elektrik veriyor. 29 Mayıs 2014 tarihinde bu durumu Kıb-Tek’e dilekçe yaparak bildirdim. Ancak halen daha bir yanıt alamadım. Kurumdan birinden de aslında dilekçemin işlem gördüğünü, kaçak hattın da kesildiğini ancak üstten gelen bir talimat ile aynı hat üzerinden yeni bir sayaç takılarak elektrik enerjisinin yeniden bağlandığını öğrendim.”

“Adli tatil bitince dava açacağım”
Levent Dirençay, ilgili kişiler ve bölgedeki durum hakkında poliste de şikayet dilekçesinin olduğunu belirtti.

Adli tatil biter bitmez de bu kişiler hakkında yargıya başvuracağını kaydeden Levent Dirençay, “Bu rezilliğin, bu pisliğin arkasında her kim varsa teşhir edilsin istiyorum. Yasalar ne ise uygulansın” dedi.

***
Merhametsiz: Usulsüz bir kiralama yapmadık
İskele eski Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, usulsüz kiralama yaptığı yönünde hakkındaki iddiaları yalanladı. Merhametsiz konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Biz kimsenin arazisini kiralamadığımız gibi usulsüz bir kiralama da yapmadık. Görevde olduğum dönemde Vedat Tayyarecioğlu, söz konusu bölgeye karavan koymak istediğini bunun için hali arazi olan konu araziyi kiralamak istediğini beyan etti. Bu yönde de başvuru yaptı. Kaymakamlık olarak biz de gerekli yerlerden gerekli izinlerin alınması ve o bölgeye karavan konulmasının yetkili mercilerce uygun bulunması halinde bu karavanların konulabilmesi için konu araziyi tarım arazisi olarak 1 yıllığına kiraladık. İlgili izinler hakkında sonuç alınmadan da görev sürem sona erdi.


Yıkıcı: Karavanlar yasal mevzuata uygun olmalıdır
Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, karavanların muhakkak yasal mevzuata uygun olarak konulması gerektiğini söyledi.

Yıkıcı, Vedat Tayyarecioğlu’nun bölgeye koyduğu karavanlar konusunda ise şunları söyledi: “Söz konusu karavanlar kısmen duruyor. Orası sonuçta o kişilere zamanında kiralanmış. Yapılan denetimler neticesinde de karavanların çevreye herhangi bir zarar verildiği tespit edilmemiştir. Dolayısıyla şuan için üzerine gidilmesi gereken konu, Tayyarecioğlu’nun kira süresi dolmuştur ve bu aşamada ne yapılmalıdır.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.