1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KİM NEREDE NE YAPIYORDU...
KİM NEREDE NE YAPIYORDU...

KİM NEREDE NE YAPIYORDU...

Yeni belediye başkanlarının geçmişlerine bir bakacak olursak;

A+A-

YENİ BELEDİYE BAŞKANLARININ ÖZGEÇMİŞLERİ

BAŞKANLARIN EN GENCİ BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANI SENNAROĞLU, EN YAŞLISI VADİLİ BELEDİYE BAŞKANI ADAHAN

28 BELEDİYE BAŞKANININ TÜMÜ DE ERKEK

BAŞKANLAR ARASINDA, DAHA ÖNCE BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YAPMIŞ OLANLARIN SAYISI DİKKAT ÇEKİCİ

KKTC’de 29 Haziran’da yapılan yerel kuruluş organları genel seçiminde, 28 belediyenin başkanlık koltuğuna 4 yıl boyunca oturmaya hak kazananlar arasında en genci 30 yaşındaki Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu; en yaşlısı ise 62 yaşındaki Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan oldu.

Tümü de erkek olan yeni başkanlar arasında, daha önce belediye meclisi üyeliği yapanların fazlalığı dikkat çekiyor.

Yeni başkanların 14’ü CTP-BG’den, 7’si bağımsız, 5’i UBP’den, 1’i DP-UG’den 1’i de TDP’den seçildi.

29 Haziran yerel seçiminin sonuçlarıyla, belediye başkanlarının 15’i değişirken, 13’ü yerini korudu.

Kişisel, parti ve Belediyeler Birliği’nin web sitelerinde yer alan bilgilere göre, yeni belediye başkanlarının özgeçmişleri şöyle:

MEHMET HARMANCI- LTB BAŞKANI (TDP)

1977 yılında Lefkoşa’da doğan Mehmet Harmancı, Türk Maarif Koleji’nin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitim gördü. Üniversite öğrenimi boyunca DAÜ-KÖB (Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıslı Öğrenciler Birliği) öğrenci inisiyatifinde aktif görevlerde bulundu.

Harmancı, yüksek lisans derecesini Liverpool John Moores Üniversitesi AB ve Politika alanında tamamladı. Siyasi yaşamına Toplumcu Kurtuluş Partisi’nde (TKP) başlayıp TKP ve Barış ve Demokrasi Hareketi (BDH) Gençlik Komitesi Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Sivil Toplum Örgütleri ve uluslararası kuruluşlarda yöneticilik görevleri üstlenen Harmancı; Kıbrıs’ın kuzeyine AB tarafından sağlanan yardım paketinin fizibilite çalışmaları ile projelerinde yöneticilik ve koordinatörlük görevlerinde bulundu. 2005 – 2008 yılları arasında Kıbrıs’ın kuzeyinde faaliyet gösteren özel bir tur operatörlüğü firmasında Genel Müdür olarak çalıştı. 2008 yılında Amerika’da düzenlenen “Avrupalı Genç Liderler” programına davet alarak katıldı. The Management Center’de (Yöneticilik Merkezi) iki toplumlu “Engage Projesi”nin yöneticiliğini yaptı.

Haziran – Eylül 2013 tarihlerinde Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı olarak görev aldı. Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Harmancı, 4. Olağan TDP Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne, ardında da Genel Sekreterlik görevine seçildi.

Kıbrıs’ın kuzeyine Avrupa’dan tur düzenleyen, özel bir firmada Genel Müdür olarak görevini sürdürürken LTB Başkanı seçilen Harmancı, iyi derecede İngilizce biliyor.

İSMAİL ARTER-GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI (BAĞIMSIZ)

1959 yılında Larnaka’da doğdu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Makinaları Bölümü’nden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl TÜBİTAK bursu ile Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, master öğrenimine başladı. 1984 yılında Master öğrenimini tamamlayarak Yüksek Ziraat Mühendisi ünvanını aldı. 1988’de kamu görevine başladı. Uzun yıllar Tarımsal Donatım Servisleri-Gazimağusa Şubesi’nde atölye şefi ve şube sorumlusu olarak görev yaptı. Daha sonra Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Şubesinde mühendis olarak görev yaptı. 1998-1999 yılları arasında Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bir yılı aşkın bir süre idare amirliği yaptı.

Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü. 14 Aralık 2003 Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Gazimağusa milletvekilli seçildi. 4 Mart 2005 tarihinde milletvekilliği görevi sona erdi. İngilizce bilen Arter, evli ve iki çocuk babası.

NİDAİ GÜNGÖRDÜ-GİRNE BELEDİYE BAŞKANI (BAĞIMSIZ)

1958 yılında Limasol’da doğdu. Kıbrıs’taki eğitiminin ardından Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik’ten (şimdiki Gazi Üniversitesi) inşaat mühendisi olarak mezun oldu. 1985 yılının Nisan ayında geçici İnşaat Mühendisi olarak Girne Belediyesi’nde işe başladı. Daha sonra sırasıyla İmar, Bayındırlık, Su İşleri ve Kanalizasyon Bölüm Başkanlığı yaptı. Ocak 1996’da Belediye Müdürü oldu. Çeşitli tarihlerde gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında Girne Belediyesi’ni Yönetici ve Teknik Eleman olarak temsil etti. Girne’deki çeşitli sivil toplum örgütlerinde de görev alan Güngördü, evli ve 2 çocuk babası. Güngördü, iyi derecede İngilizce ve Rumca biliyor.

MAHMUT ÖZÇINAR-GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANI (UBP)

29 Ekim 1957’de Binatlı’da doğdu. İlkokul ve Ortaokulu Binatlı ve Limasol’da, liseyi de Güzelyurt’ta tamamlandı. Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nü dereceyle bitirdi. 1982 yılından itibaren Güzelyurt’taki orta dereceli okullarının tümünde beden eğitimi öğretmenliği görevini yaptı.

1992 yılından itibaren Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneği Başkanlığı, 1996’da Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde Müdür Muavini olarak görev yaptı. 1996 yılından itibaren KKTC Amatör Atletizm Federasyonu Başkanlığı’nı sürdürdü. 1999-2005 yıllarında LAÜ Mütevelli Heyeti üyesi oldu.

1998’den beri Güzelyurt Belediye Başkanı olan Mahmut Özçınar, 5. dönemde de başkanlık görevine seçildi. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde Başkan yardımcılığı görevini de yapan Özçınar, evli ve iki çocuk babası.

HASAN SADIKOĞLU- İSKELE BELEDİYE BAŞKANI (BAĞIMSIZ)

1977 yılında Gazimağusa'da doğdu. İlkokulu İskele Şht. İlker Karter İlkokulu'nda, orta ve lise tahsilini Bekirpaşa Lisesi'nde tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Teknikerliği bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra iş dünyasına atıldı ve kendisine ait petrol istasyonu çalıştırdı. 2006-2010 yılları arasında İskele Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan Sadıkoğlu, evli ve iki kız çocuğu babası.

AZİZ KAYA-LEFKE BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1959’da Yeşilyurt’ta doğdu. İlkokulu Lefke İstiklal İlkokulu’nda, orta öğrenimini Türk Maarif Koleji’nde, yükseköğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik Mühendisliği dalında tamamladı. Market işletmeciliği yapan Kaya, Lefke Türk Spor Kulübü ve birçok sivil toplum örgütünde uzun yıllar yönetici olarak çalıştı. Son 8 yıldır Lefke Belediye Meclisi üyeliği görevi yürüten Aziz Kaya, Lefke Avrupa Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliği, Lefke Kooperatif Kredi Şirketi yönetim kurulu üyeliği ve Lefke Kafizes Sulama Kooperatifi yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. İyi derecede İngilizce bilen Kaya, evli ve iki çocuk babası.

HASAN BARBAROS-AKINCILAR BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1961’de Akıncılar’da doğdu. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştı. Uzun yıllar süt nakliyeciliği yaptı. 1994’ten 2006’a yılına kadar üç dönem Akıncılar muhtarlığı görevinde bulundu. 2006 seçimlerinden bu yana Akıncılar Belediye Başkanlığı yapıyor. Evli ve iki çocuk babası.

HULUSİ MANİSOY-ALAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1964’te Larnaka’da doğdu. 1974 Harekâtı’ndan sonra ailesiyle birlikte Alayköy’e yerleşti. İlkokulu Alayköy’de okudu. Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenimini tamamladı. Çalışmaya gittiği İngiltere’den dönerek 6 yıl özel sektörde çalıştı. Ardından kendi mesleği olan demircilik ve tesisatçılık işini yürüttü. 2002 seçimlerinde Alayköy Muhtarlığı’na seçilen Manisoy, 2006’dan itibaren de belediye başkanlığı görevini yürütüyor.

OSMAN IŞISAL-DEĞİRMENLİK BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1953’te Matyat’da doğdu. Adana Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1981 yılında Su İşleri Dairesi’nde kamu görevine başladı. Su İşleri Dairesi’nde KKTC İçme Suları Tesisleri’nin randımanlı bir şekilde çalıştırılması ve halkın kullanımına sunulmasında Baş Mühendis olarak görev aldı. 2004’te Sosyal Konut Müdürlüğü’ne, müdür olarak atandı. Kırsal kesim arsaları ve şehit çocukları arsalarının alt yapılarının tamamlanmasında etkin olarak çalıştı. İlk kez 2006’da Değirmenlik Belediyesi Belediye Başkanlığı’na seçilen ve üçüncü dönemde de bu görevi sürdürecek olan Işısal, evli ve iki çocuk babası.

AHMET YALÇIN BENLİ-GÖNYELİ BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1957’de Gönyeli’de doğdu. İlköğrenimini Gönyeli’de, orta öğrenimini Lefkoşa’da, yüksek öğrenimini Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu’nda tamamladı. Birçok alanda seminer ve kurs programlarına katıldı. 20 yıl elektronik ve bilgisayar öğretmenliği yaptı. Gönyeli İlkokulu okul aile birliği, Gönyeli Avcılık Atıcılık Kulübü ve Gönyeli Spor Kulübü’nde yönetici olarak görev aldı. 25 Haziran 2006 Seçimlerinde Gönyeli halkı tarafından Belediye Başkanı olarak seçildi ve 2006’dan beri Gönyeli Belediye Başkanı olarak Gönyeli halkına hizmet veriyor. İyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

FIRAT ATASER-ALSANCAK BELEDİYE BAŞKANI (BAĞIMSIZ)

1976’da Girne’de doğan Fırat Ataser, Alsancak’ta ilkokul ve ortaokul öğreniminden sonra aile şirketinde iş hayatına başladı, kardeşleriyle birlikte Ataser İnşaat ve Nakliyat şirketinde çalıştı. Bugüne kadar birçok sivil toplum örgütünde yer alan Ataser, İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne üye.

Ataser, aktif futbolculuk hayatından sonra 2005-2006 yılında Alsancak Yeşilova Spor Kulübü’nde yönetici olarak görev aldı; 2013’te kulüpte ikinci başkanlık görevine seçildi.

Siyasete Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde başlayan Fırat Ataser, 2007-2010 arasında CTP örgüt başkanlığı yaptı. 2006’dan bu yana Alsancak Belediyesi Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

MEHMET HULUSİOĞLU-ÇATALKÖY BELEDİYE BAŞKANI (BAĞIMSIZ

22 Aralık 1970’te Limasol’un Evdim köyünde doğdu. 1974 yılında ailesiyle birlikte Çatalköy’e yerleşti. İlkokulu Çatalköy İlkokulu’nda, ortaokulu Anafartalar Lisesi’nde okudu. Liseyi Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nde bitirip mezun oldu. 1993 yılında Çatalköy Belediyesi’nde işe başladı ve 1993 ten 2010 yılı Haziran ayı yerel seçimlerine kadar, Çatalköy Belediyesi Mali İşler Sorumlusu olarak görev yaptı. Düzkaya Kültür Ocağı Spor Kulübü’nde 12 yıl aktif olarak futbol oynadı. Çatalköy ilkokulu Okul Aile Birliği’nde uzun yıllar görev yaptı. 2003 yılından bugüne kadar 9 sezon, Düzkaya Kültür Ocağı Spor Kulübü Başkanlığı’nı yürüttü.

İlk kez 2010’da Çatalköy Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olan ve seçilen Hulusioğlu, amatör olarak fotoğraf sanatıyla ilgileniyor. Hulusioğlu, evli ve iki kız çocuğu babası.

YÜKSEL ÇELEBİ- DİKMEN BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1961’de Baf’ta doğdu. 1975’te Dikmen’e yerleşti. Uzun yıllar konfeksiyon işiyle uğraştı. Dikmen Gücü Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği ve kulüp başkanlığı yaptı. Özel sektördeki çalışmalarının yanında siyasete atılarak 1986 yılında kurulan Dikmen Belediyesi’nde dört dönem aktif olarak belediye meclis üyesi seçilerek meclis üyeliği yaptı. Bu görevi sonrasında Haziran 2006 Yerel Seçimlerinde Dikmen Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 2 çocuk babası.

CEMAL ERDOĞAN-ESENTEPE BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1969’da Trabzon’da doğdu. 1975 yılında “özel göçmen” olarak Kıbrıs’a yerleşti. İlk ve ortaokulu Esentepe’de, liseyi Güzelyurt’ta okudu. 1992’de kamu görevlisi olarak Spor Dairesi’nde göreve başladı, Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi’nde çalıştı. 25 yıl aktif futbol ve 10 yıl hentbol oynadı. Her iki branşta da milli takımlar seviyesinde görev aldı. Hentbolda en iyi oyuncu, futbolda en iyi kaleci ödüllerinin sahibi. Esentepe Belediyesi salon sporları takım antrenörlüğü yaptı, hentbolda 5 yıl arka arkaya gol kralı oldu. Orta derecede İngilizce bilen Erdoğan, evli ve dört çocuk babası.

FUAT NAMSOY-LAPTA BELEDİYE BAŞKANI (UBP)

1962 yılında Baf’ta doğdu. 1980 yılında Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümünden mezun oldu. Bir süre de İngiltere’de öğrenim gördükten sonra 1984 yılında KKTC‘ye döndü. 1990 yılında belediye meclis üyeliğine seçildi. İlk kez 1994 yılında Lâpta Belediye Başkanlığı’na seçilen Namsoy, evli ve iki çocuk babası.

AHMET SENNAROĞLU- BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1984’te Mağusa’da doğdu. Liseyi Namık Kemal Lisesi’nde okudu. Yükseköğrenimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Bölümü’nde tamamladı. 2010 yerel seçimlerinde CTP’den belediye meclis üyeliğini kazandı. 2010-2012 yılları arasında CTP İskele Gençlik Örgütü Başkanlığı görevinde bulundu, daha sonra CTP Gençlik Örgütü’nde yönetici olarak görev yaptı. Çiftçiler Birliği ve Hayvancılar Birliği’nin üyesi ve evli olan Sennaroğlu, tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor.

SUPHİ COŞKUN- DİPKARPAZ BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1970’te Muş’ta doğdu. 1976’da ailesi ile birlikte KKTC’ye göçmen olarak geldi ve Dipkarpaz köyüne yerleşti. 2010 yerel seçimlerinde CTP-BG’den Dipkarpaz Belediye Meclis üyesi seçildi. 2013’ten beri Dipkarpaz Belediyesi Asbaşkanlık görevini yürüten Suphi Coşkun, üç dönem Dipkarpaz İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı, iki dönem Dipkarpaz Spor Kulübü Asbaşkanlığı yaptı. Uzun yıllardır ticaret ile uğraştı. Rumca biliyor. Evli ve dört çocuk babası.

CEMİL SARIÇİZMELİ-MEHMETÇİK BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1972’de Baf’ta doğdu. İlköğrenimini Kıbrıs’ta tamamladı. Ortaöğrenimini İngiltere’de tamamladıktan sonra yurda döndü. 1994 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden şeref derecesiyle mezun oldu. 1996 yılında aynı üniversitenin Hazırlık Okulu’nda okutman olarak göreve başladı. DAÜ’nün çeşitli fakülte ve bölümlerinde İngilizce dersler verdi. 2008 yılında İngiliz Edebiyatı ve İnsani Bilimler bölümünde yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. DAÜ İngiliz Edebiyatı ve İnsani Bilimler bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Sarıçizmeli, uluslararası dil sertifikasyon kuruluşlarının Türkiye denetmenliğini yaptı. Basılı bir kitabı bulunan Sarıçizmeli, evli ve iki çocuk babası.

MESUT YIKICI-YENİERENKÖY BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1973’te Erenköy’de doğdu. İlköğrenimini Yenierenköy İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Erenköy Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi’nde Fizik bölümünde okuyarak 1996 yılında tamamladı. 2001 yılına kadar Karpaz bölgesi ilkokullarında geçici öğretmenlik yaptı. Spor kulüplerinde, okul aile birliğinde ve avcılık atıcılık birliklerinde yöneticiliklerde bulundu. 2001’den beri Erenköy Lisesi Fizik-Fen ve Teknoloji Öğretmenliği yapan Yıkıcı, evli ve bir çocuk babası.

AHMET LATİF-AKDOĞAN BELEDİYE BAŞKANI  (CTP-BG)

1978’de Lefkoşa’da doğdu. İlkokulu Akdoğan İlkokulu'nda, ortaokul ve lise eğitimini ise Akdoğan'daki Polat Paşa Lisesi'nde tamamladı. Bir yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü’ne devam etti. 1999 yılından itibaren Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nda sekreterlik görevi, 2012 yılından beri de Radyo Mayıs'ın direktörlük görevini yürüttü. 2010 yerel seçimlerinden bu yana CTP-BG Akdoğan Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan Latif, İngilizce biliyor; evli ve iki çocuk babası.

İLKER EDİP-BEYARMUDU BELEDİYE BAŞKANI (UBP)

1965 yılında Beyarmudu‘nda doğdu. İlk ve ortaokulu Beyarmudu‘nda okuduktan sonra 1983 yılında Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni tamamladı. Lise tahsili sonrasında başladığı askerlik ödevini 1983-85 yılları arasında tamamladı. 1985 yılında kendi özel şirketinde iş hayatına başladı. 1994 yılında Beyarmudu Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi. 12 yıl Beyarmudu Belediyesi Asbaşkanlığı görevini sürdürdü. 2005 -2006 yılları arasında Beyarmudu Türk Çiftçiler Birliği Kulübü Başkanlığı’nı yaptı. 2006 ve 2010’daki seçimlerde de belediye başkanı seçilen Edip, evli ve bir kız çocuğu babası.

SALİH BAYRAKTAR –SERDARLI BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1959’da Serdarlı’da doğdu. İlköğretimi Serdarlı İlkokulu’nda, ortaöğretimini Gönendere Ortaokulu’nda tamamladıktan sonra Lefkoşa Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünden mezun oldu. Lise yıllarında Devrimci Gençlik Derneği’nde siyasi çalışmalarda bulundu. Lefkoşa Telekomünikasyon Dairesi’nde üstyapı ve altyapı işlerini yürüten Şebekeler Bölümü’nde görev yaptı. Görev süresi boyunca birçok kez Türkiye’deki seminer ve kurslara katılarak belgeler aldı. 2008’de emekli olduktan sonra Serdarlı’da teknik bir işyeri kurarak ticaret yaptı. Bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin yönetim kurullarında görevler alan Bayraktar, evli ve iki çocuk babası.

HASAN ÖZTAŞ-GEÇİTKALE BELEDİYE BAŞKANI (CTP-BG)

1969’da Çamlıca’da doğdu. İlkokulu Geçitkale İlkokulu’nda, ortaokulu Geçitkale Cumhuriyet Ortaokulu’nda ve liseyi Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamladı. Trakya Üniversitesi’ndeki öğrenimimi bırakıp, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde bir yıl İngilizce eğitimi aldı. 1988’de Atatürk Öğretmen Akademisi’ne girdi ve 1991’de mezun oldu.

1993’te Nergisli İlkokulu’nda başladığı öğretmenlik görevini Geçitkale İlkokulu’nda sürdürdü. 1989’da Geçitkale Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Eğitmenliği’ne başladı. 1996’da Geçitkale Gençlik Merkezi’ni kurdu ve başkanlığını, eğitmenlik ve yönetmenliğini yaptı. Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Eğitmenliği ve Akova Kadınlar Derneği Halk Dansları eğitmenlikleri yaptı. Geçitkale Gençlik Merkezi’ni şu an CIOFF (Dünya Folklor Federasyonu) üyesi bir halk dansları topluluğu üyesi konumuna getirdi. Geçitkale Günay Spor Kulübü’nde bir dönem yöneticilik yaptı. On yılı aşkın süre Geçitkale ve Bölgesi Avcılık Atıcılık Birliği Başkanlığı yürüttü, evli ve iki çocuk babası.

ALİ ÖNCÜ-İNÖNÜ BELEDİYE BAŞKANI (BAĞIMSIZ)

1966’da Adana’da doğdu. İlkokul,orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü’nden mezun oldu. Ticaret gemilerinde uzun süre  baş mühendislik yaptıktan sonra kendi işyerini kurdu. 12 yıldır Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde part-time öğretim görevlisi olarak çalışıyor. 2010 yılından beri İnönü Belediye Başkanı.

HAYRİ ORÇAN-TATLISU BELEDİYE BAŞKANI (DP-UG)

1965 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 1986 yılında Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni kazandı. Mezun olduktan sonra, meslek hayatına atıldı.1994 yılında Başbakanlık Halkla İlişkiler Danışmanlığı; 1996 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü; 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve 2002 yılından itibaren Tatlısu Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Evli ve iki çocuk babası.

HABİL TÜLÜCÜ-PAŞAKÖY BELEDİYE BAŞKANI (UBP)

Habil Tülücü 1961 yılında Kahraman Maraş’ta doğdu. İlk öğrenimini Kahraman Maraş’ta yaptı. 1975’de Kıbrıs’a gelerek yerleşti. Vatani görevini Girne’de yaptı. Bu arada evlenerek dört çocuk sahibi oldu. 17 sene Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çalıştı. Bu görev süreci içerisinde 1998-2002 tarihleri arasında muhtarlık yaptı, bununla birlikte dört sene boyunca Kamu-İş sendikasında görev aldı. İlk olarak 30 Haziran 2002 yerel seçimlerinde Paşaköy Belediye Başkanı seçildi.

MEHMET ADAHAN-VADİLİ BELEDİYE BAŞKANI (UBP)
 
1952 yılında Vadili’de doğdu. 1969-70 Yılında Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nden mezun oldu.1975-76 yılında İhtiyat Sandığı’nda çalıştı. 1977-86 yılları arasında Vadili Kooperatif Şirketi Sekreterliği görevinde bulundu. Asli görev olarak yürüttüğü kooperatifçilikten 1999 yılında emekli oldu ve halen faaliyette olan Adahan Ltd Şti. oluşturarak ticaretle işgal etmeye başladı. Sivil toplum örgütlerinde aktif görev alarak bilgi birikimini başkalarıyla da paylaşmayı bir görev addeden Adahan, Kuzey Kıbrıs Türk Arıcılık Kooperatif Kurucu Başkanlığı, Aydınlık Yarınlar Hareketi kurucu üyeliği gibi görevler üstlendi. Halen Kuzey Kıbrıs Türk Arıcılık Kooperatifi onursal başkanı olan Adahan, aynı zamanda UNDP tarafından yürütülen organik tarım, organik yaşam, katılımcılık ve yerel yönetim-çevre konularında eğitici kursları da takip etti. İlk kez 2010 yılında Vadili Belediye Başkanlığı’na seçilen Adahan, evli ve 4 çocuk babası.

KATİP DEMİR- YENİBOĞAZİÇİ BELEDİYE BAŞKANI (BAĞIMSIZ)

Katip Demir, 1959 yılında Trabzon’da doğdu. 1981 yılında İsviçre’nin Bern kentinde Beruf Shulehouse Mesleki Teknik Okulu’ndan mezun oldu. 1984-1985 yılları arasında Libya’da El-Makbız Şirketi Halk İşleri Mümessili olarak görev yapan Demir, daha sonraki yıllarda Suudi Arabistan’ın Damman şehrinde bulunan El-Hossam Factory şirketinde Halk İşleri Mümessili olarak çalıştı. Suudi Arabistan’ın Cizan şehrinde bulunan El-Hossam Construction Limited’de şirket yöneticiliği de yapan Demir, 1987’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kesin dönüş yaptı. 1993 –1996 yılları arasında Yeniboğaziçi Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı da yapan Demir, 2002-2006 yıllarını kapsayan dönemde ise Yeniboğaziçi Belediye Başkanlığı’nı yaptı.  Çok iyi derecede Almanca, İngilizce, Arapça bilen Demir, evli ve iki çocuk babası.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.