1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİM SAHİP ÇIKACAK?
KİM SAHİP ÇIKACAK?

KİM SAHİP ÇIKACAK?

Hala yakalanmadı!

A+A-

Rum tarafında bombalı saldırı sonucunda aracı hurdaya dönen Altan Karakuş, kamera kayıtları olduğu halde saldırganların hala yakalanmadığını, randevu istediği halde Akıncı ile de görüşemediğini söyledi

Çiğdem AYDIN  

Lefkoşa’nın Rum kesimindeki bir süpermarkette çalışan Altan Karakuş’un park halindeki aracına 10 gün önce 2 Rum tarafından bomba konuldu. Karakuş o günden beri hem arabasız kaldı, hem de büyük bir korku yaşıyor.  

İhtiyaçlı olduğu için işine yürüyerek gitmeye devam ettiğini belirten Karakuş “Bana bunu neden yaptıkları ortaya çıkmadığı için büyük korku yaşıyorum. Rum polisi, kamera kayıtlarında saldırganları tespit ettiği halde bugün oldu onları yakalamadı. Bu durum beni daha da endişelendiriyor” dedi.    “Bu olay bir Kıbrıslı Rum’un başına gelseydi bu kadar net kamera görüntüleriyle suçluları hemen bulurlardı. Ancak ben Kıbrıslı Türk olduğum için hala bulamadıklarını söylüyorlar” dedi.

Akıncı’ya mektup yazdı
Olaydan 2 gün sonra KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yazı yazarak, tüm detayları ile anlattığını belirten Karakuş “Kendisiyle görüşmek istedim ama beni huzuruna kabul etmedi. Benimle emekli Albay Sadrazam görüştü” dedi.    Sadrazam ile görüşmesi sırasında kendisine “seni arayacağız” denildiğini belirten Sadrazam “Hala aramalarını bekliyorum” diyerek, sitemini dile getirdi.    Karakuş şöyle devam etti:    “Maddi manevi yıkılmış durumdayım. Şimdi arabam yok ama aracımın hasarını karşılayacak bir merci de yok. Zaten araç Akfinans Bank'a ipotektir. 6 bin Euro borcum olduğu için aracım ipotekliydi. Ama onlara başvurduğumda ‘bizi bağlamaz Güney Kıbrıs'ta meydana gelen bir olaydır, ödeme yapmayacağız’ dediler. Borcu da ödenmek zorundayım. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. İstediğim iki şey var devletimiz bana sahip çıksın ve suçlular bulunsun.”

Haber Kaynağı: Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum