1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİM YAKTI?
KİM YAKTI?

KİM YAKTI?

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesindeki ‘Baran Otomotiv’de meydana gelen yangın sonrası 5 salon, bir de van araç, işyeri ile birlikte kül oldu

A+A-

Lefkoşa’nın Organize Sanayi bölgesinde dün öğleden sonra meydana gelen yangın, büyük korku ve paniğe yol açtı. Baran Otomotiv’de meydana gelen yangının, diğer işyerlerine sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcadı. Özellikle yanan işyerinin komşuları, facianın eşiğinden dönüldüğünü belirterek itfaiye ekibine teşekkür etti. Genellikle eski ve değerli araçların kaporta ve boya işlerinin yapıldığı Baran Otomotiv’de 5 adet salon, bir de van araç yanarak kül oldu. Garajın sahibi Ufuk Eski Baran, olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, polisin birçok ihtimalin yanında ağırlıklı olarak kundaklama üzerinde durduğu öğrenildi.

Tamirhaneyi alevler sardı

İçerisi değerli arabalar ve tamir aletleriyle dolu olan işyerinde çıkan, nedeni henüz belirlenemeyen yangında alevler kısa sürede binayı tamamen sardı. Olay yerine gelen itfaiye, yangının daha da büyümesini önlemek için alevlerle boğuşurken adeta ölüme meydan okudu.

Organize yangın bölgesi

Sanayi bölgesinde son dönemlerde artan yangınlara dikkat çeken bölge esnafı, huzurlarının kaçtığını belirterek, yetkililerin acilen bölgeye bir itfaiye şubesi kurmasını istedi.

“Ekmek teknem yandı”

İşyerinin yandığı haberini alır almaz olay yerine koşan işletme sahibi Ufuk Eski, olay hakkında ‘Ekmek teknem yandı, ne diyeceğimi bilemiyorum” ifadelerini kullandı. İşyerinin küle dönüşünü çaresiz gözlerle izleyen Ufuk Eski, kendisine yöneltilen diğer tüm soruları cevapsız bıraktı.

Söndürme çalışması 3 saat sürdü

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Baran Otomotive’e ait  Auto House Kaporta isimli iş yerinde dün saat 17.15’te çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. Çıkan yangın sonucu, tamirhanede bulunan 5 salon araç, 1 van ve iş yeri tamamen yandı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Lefkoşa’yı duman kapladı

Auto House Kaporta isimli işyerindeki yangının dumanları, sadece sanayi bölgesinden değil, Lefkoşa’nın hemen hemen her yerinden görülecek şekilde yükseldi. Yangının meydana geldiği işyerinin yakınında kalan çok sayıda işçi, yangın kontrol altına alınana kadar korku dolu dakikalar yaşadı. Bölgede işyeri olan birçok işletme sahibi, yangın haberini aldıktan sonra olay yerine akın etti.

Tüm ihtimaller araştırılıyor

Genellikle eski ve değerli araçların kaporta ve boya işlerinin yapıldığı tamirhane dünkü yangından sonra kullanılamaz hale geldi. Gazetemiz baskıya verildiği sırada olay hakkında başlatılan soruşturma devam ediyordu. Polis yetkilisi, yangının çıkış nedeni konusunda kesin bilgi veremediklerini, incelemelerin devam ettiğini, tüm ihtimalleri göz önünde bulundurduklarını, olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlattıklarını söyledi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.