1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİMİN UMURUNDA...
KİMİN UMURUNDA...

KİMİN UMURUNDA...

Yollar tehlike saçıyor

A+A-
 

Çukurla dolu yollar tehlike saçıyor

Yolların bozulmasındaki en büyük sebebin, ağır yük taşıyan kamyonlar olduğu ileri sürülürken, bu konudaki denetimlerin yetersiz olduğu iddia edildi

Ülkemizde karayollarının bozulmasında ve kazaların meydana gelmesinde en büyük sebebin, kamyonların taşıdığı yüksek tonajlı yükler olduğu iddia edilirken, su isale hattı için kazılan yol kenarlarının da çökmesine göz yumuluyor.

Vatandaşlar, yetkililerin bu konudaki denetimlerinin yetersiz olduğunu söylerken, yaklaşık bir yıldır bozuk olan yollar nedeniyle her gün kaza tehlikesi atlattıklarını ve araçlarının zarar gördüğünü dile getiriyor.

Yılmazköy – Çamlıbel anayolu üzerinde uzun süredir dokuz çukur ve çökmüş asfalt noktası saptadığını belirten bir duyarlı vatandaş, bu çukurlardan dolayı araçlarında çok ciddi maddi hasar meydana gelmesi bir yana, insan yaşamının tehlikede olduğuna vurgu yaptı.

Yüzlerce kişi bu yolu kullanıyor

Bölgede yaşayan yüzlerce kişinin her gün bu yolu kullanarak evlerine veya işlerine gitmeye çalıştığına kaydedene vatandaşlar, özellikle geceleyin yolun daha da tehlikeli olduğunu söyledi. Aynı vatandaşlar, bazı bölgelerde iki aracın yan yana yola sığmadığını anlattı.

Vatandaşlar, yetkililere şikâyet etmelerine rağmen uzun süredir çözüm bulunmadığını anlattı.

Bu arada bir vatandaş, "yolu iyi bilmeyenler veya turistler için bu çukurlar tam ölüm tuzağıdır, ne zaman tedbir alınacak çok merak ediyoruz" dedi.

 

Vatandaşların can güvenliği hiçe sayılıyor

Karayolları Dairesi, ağır vasıtalar nedeniyle ülke genelinde yollarda büyük sorunlar oluştuğunu ve yollar tamir edilse veya yeniden dökülse bile birkaç ay içerisinde yeniden bozulduğunu belirtiyor.

Su isale hattıyla ilgili kazılan yolların tadilatının Su işleri Dairesi’ne ait olduğunu ifade eden Karayolları Dairesi yetkilileri, tonaj uygulamasının yetersiz olduğunu ve yasalarda yer almasına rağmen denetim yapılmadığını vurguladı. Su Dairesi'nde ise yıl başından beri müdür ataması yapılmadı. Bu nedenle de denetim dahil hemen hiç bir iş yapılamıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.