1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİMLİĞİ BULUNDU
KİMLİĞİ BULUNDU

KİMLİĞİ BULUNDU

Karpaz'da rastlandı ve adının

A+A-

Çevreciliğiyle de tanınan sanatçı Hikmet Uluçam’ın, Karpaz’da rastladığı ve fotoğraflarını çektiği yabani çiçeğin kimliği bulundu. Çiçeğin adının  “Cynactum  acutum” olduğu belirlendi.

Uluçam’ın çiçeğe Kıbrıs’a özgü kitaplarda yaptığı aramada rastlamadığı ve yeni bir tür olabileceğini düşündüğüne dair TAK’ta yayımlanan haber üzerine Uluçam’ı arayan matematik öğretmeni Sami Tomson, çiçeğin Güney Kıbrıs’taki herbaryumda kayıtlı bir çiçek olduğunu söyledi.

“CYNACTUM ACUTUM”

Güney Kıbrıs’ta Ağrotur, Eğlence, Poli ve Hirsofu bölgelerinde yetiştiği belirtilen “Cynactum Acutum” adlı yabani çiçeğe geçen yıl kuş gözlemcisi ve fotoğrafçı Hüseyin Yorgancı’nın da Karpaz’ın bir başka bölgesinde rastladığı belirlendi.

Hikmet Uluçam, yaptığı açıklamada, Sami Tomson’un matematik öğretmenliği yanında, yabani çiçekler konusunda önemli bilgi ve belgelere sahip bir araştırmacı olduğunu söyledi. Uluçam, Tomson’un kendi çektiği fotoğraflardan oluşan çok iyi bir bitki arşivi bulunduğunu da ifade etti.

Uluçam, internette yaptığı araştırmada bu çiçeğin Türkiye’nin Muğla bölgesinde de görüldüğünü öğrendiğini belirtti.

Uluçam, Karpaz’da rastlayıp fotoğraflarını çektiği yabani çiçeği, ağaç dallarıyla koruma altına aldığını ve daha sonra da ziyaret ettiğini söylemişti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.