1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİMLİĞİNİ DNA BELİRLEYECEK
KİMLİĞİNİ DNA BELİRLEYECEK

KİMLİĞİNİ DNA BELİRLEYECEK

Kimliğini DNA belirleyecek

A+A-

Kayıp Şahıslar Komitesi, Larnaka’nın Kiti köyünde yaptığı kazılarda, Kıbrıslı bir Türk’e ait olan kalıntılara ulaştı
 
Elmas TOKAY

Kayıp Şahıslar Komitesi’ne bağlı kazı ekibinin, Larnaka’nın Kiti köyünde yaptığı kazılarda dün, bir Kıbrıslı Türk’e ait olduğu sanılan kalıntılara ulaştığı öğrenildi. Kalıntıların kime ait olduğu DNA analizinin ardından belirlenecek. Komitenin ayrıca, Güzelyurt ve Meriç köyündeki kazılarda ise toplam altı Kıbrıslı Rum’a ait kalıntılara ulaşıldığı bildirildi.

Kazılar sürüyor

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Ofisi’nden bir yetkili, dün KIBRIS Gazetesi’ne açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, özellikle kısa bir süre önce Larnaka’nın Kiti köyünde bir Kıbrıslı Türk’e ait kalıntı arayan ekibin dün sonuca ulaştığını söyledi. Kıbrıslı Türk erkek şahsa ait olduğunun tespit edildiğini ancak kimliğinin yapılacak DNA sonrası belirleneceğini kaydeden ofis yetkilisi, kazının hassas bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Meriç’te 3 kişiyi ait kalıntılar

Bu arada, bir süredir Meriç köyünde devam eden kazıda, dün Kıbrıslı Rum olduğu tahmin edilen üç kişiye ait kalıntıya ulaştıklarını kaydeden Ofis yetkilisi, alınan ihbarın üç kişi için yapıldığını ancak, yine de kazının bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Güzelyurt’ta 5 kişi aranıyor

Türk Üye Ofis yetkilisi, ayrıca Güzelyurt’ta kısa bir süre önce bir kazıya başladıklarını ve 5-6 kayıp Kıbrıslı Rum’u aradıklarını belirtti. Dün itibariyle burada da üçüncü kişinin kalıntısına ulaştıklarını kaydeden Ofis yetkilisi, kazı çalışmasının devam ettiğini kaydetti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.